Kretek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Chodzi mi o to ze jak mam budynek i mam przycisk odpowiadajacy za stworzenie obiektu (produkcja jednostki) to jak klikne to mi sie jednostka oczywiscie natychmiastowo pojawia . A czy jest mozliwosc ustawienia jakos czasu po jaki,m sie pojawi ? (czasu produkcji) ? Moglby mi ktos wytlumaczyc , albo jakis script dac , albo jak macie jakis przyklad ? pls z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 poprobuj ze zmiennymi. masz zmienna np. produkcja i daj ze np. w create jakiegos kontrolera (moze to byc rowniez inny objekt) set alarm0 to 1000 (to jest CHYBA 1 sek. nigdy alarmami sie nie bawilem) i w evencie alarm0 daj produkcja+=1 i warunek: if produkcja=100 { instance_create(x,y,jednostka) } tam gdzie x i y podaj namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Zrobiłem "kiedyś" przykład do takiego pokombinuj coś z tym: https://gmclan.org/up1717_11_tworzenie_po_czasie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 ściągnij TO :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretek Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 ściągnij TO :thumbsup: szukam w tym i szukam , przegladam i przegladam , rozumiem wszystko procz jednego XD ktora rzecz odpowiada za koszt danego budynku i jednestki .. moglby mi ktos np wytlumacz gdzie sa wpisane/ustawione kosztu np barakow ?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi