Lord Marcelot Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Jak zrobić lustro w 3D? Prosił bym o przykład albo skrypt. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Hmm... <_< Czemu za 3D biorą sie osoby, które nieznają nawet 1/4 GM'a ?? To pewnie dlatego wiekszość gier 3D robionych w GM jest taka 'płaska' :angry: Najprostszy sposób: Aby zrobić lustro trzeba zrobić zrzut projekcji (wiesz co to? :P ) od punktu lustra do punktu z którego patrzymy na nie i zapisać go jako sprite_lustro, następnie ustawić sprite_lustro jako texture. Zrób obiekt lustro, który rysuje ściane (wall) a jako texture daj texture ze sprite_lustro, jako vrepeat dajesz wartość ujemną -1 Mam nadzieje że zrobisz coś sam w 3D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Czemu za 3D biorą sie osoby, które nieznają nawet 1/4 GM'a ?? To żeś mnie uraził :( Może nie znam gm'a w 100% ale na pewno więcej niż 25% wiekszość gier 3D robionych w GM jest taka 'płaska' mad.gif Od dziś mam zarejestrowaną wersje GM'a, więc oglądam skrypty, czytam helpa i poprostu się uczę a byłem ciekawy jak zrobić w 3D lustro i jak to będzie wyglądać Mam nadzieje że zrobisz coś sam w 3D Kiedyś na pewno zrobię coś w 3D ale pierwszą moją grę w 3D i tak nie pokaże bo nie wiem czy to będzie można w ogóle nazwać grą ale dzięki zaraz spróbuję. EDIT: Nie zabardzo rozumiem co napisałeś <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Mam ci zrobić przykład?? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Byłbym wdzięczny Edit: z powodu iż nie dostałem od PsihiX'a przykładu proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=6393&hl=w+3D masz. tam jest lustro w 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 W Ultimate3D (DLL do GM'a) jest fajne lustro :P, ( http://ultimate3d.org/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 @Kasa100: w przykładzie LionX'a to nie lustro tylko view... Jemu chodzi o ściane jako lustro, a Ultimate to mu sie nie będzie chciało uczyć. A przykładu nie daje bo lustro jest dodatkiem do XenoN'a i nie chcem tego na razie udostępniać. Będzie XenoN - będzie lustro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi