en_6280 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Mam pytanie (nawet może bardzo noob'owskie) jak mam program taki: uses crt; begin clrscr; sound(1); end. to dźwięk który zostanie wydany przez komputer będzie na częstotliwości 1Hz?????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Radziłbym ci użycie nosound;, bo ten dźwięk będzie iść w nieskończoność. Oczywiście, po pewnym czasie, ustalasz go za pomocą delay() w milisekundach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Marmot. Czy jest coś czego nie wiesz/nie potrafisz?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Proxx, po prostu kiedyś dużo pisałem w Pascalu zanim poznałem Game Makera xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Wielkie Dzx. :D Z tym nosound to wiem, najlepiej jak sie da sound(9999) bez nosound :D Teraz moge sobie sprawdzic moim programem na jakich częstotliwościach słysze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Przepraszam ze odświeżam temat ale muszę coś dodać ;) Jak napiszesz sound(9999) komputer nadal będzie wydawał dźwięki tylko nie słyszalne dla ludzkiego ucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Warto uważać, bo niektóre dźwięki niesłyszalne dla ucha (zwłaszcza te przy granicy słyszalności) mogą je poważnie uszkodzić ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 A jeżeli chcesz sprawdzić ile maxymalny uda ci się usłyszeć można zastosować taki algorytm : Var a:byte; Begin repeat a:=0; a:=a+1; sound(a); Delay(6000) nosound(); until (a=255) End. nie sprawdzałem czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Gratuluje algorytmu, ale ta pętla będzie działać w nieskończoność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Mała pomyłka teraz będze dobrze ;) Var a:byte; Begin a:=0; repeat a:=a+1; sound(a); Delay(6000) nosound(); until (a=255) End. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Borocasso, nie znasz pętli for? Można to zrobić dzięki niej dużo prościej: for i:=0 to 255 do begin sound(i); Delay(6000) nosound(); end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 moze glupie pytanie, ale nie wiem czemu nie dziala mi pc speaker, jak uruchamiam wasze przyklady slysze tylko sygnal windowsa "ostrzezenie" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 musisz go albo podłączyć albo włączyć w biosie. @Marmot znam, ale tak też jest prosto przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi