Mag_Ognia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Robię gierkę platformową i mam kilka pytań. Mam tu przykładzik i mam z nim problem mianowicie jak hero ląduje na ziemi zrobiłem mu sprita że stoi ale jak wcisnę przycisk w prawo to wcale mu się sprite nie zmienia(cały czas stoi ale się przesuwa) http://www.gmclan.org/up2386_11_Problem.html 2. CO zrobić jeśli przeciwnik dotknie miecza to dostaję obrażenia. A jak się np: wciśnie Ctrl + Prawo to wtedy zmieni mu sie sprite na attack prawo a potem wróci do normalnego czyli jeśli w tym kombosie wciśniemy Ctrl + Prawo to jest Sprite HeroPrawo. 3. Gdy hero przez 1 sek nie będzie miał gruntu pod nogami zmienia mu sie sprite na np: HeroSpadający. 4. No i żeby hero nie łaził w powietrzu Proszę o pomoc Pozdrawiam MO :death: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 a ustawiłeś image_single=np.1(jeżeli to gif) jeżeli nie to niewiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 if (keyboard_check(vk_left)) { x-=4 ; sprite_index=idzie_lewo} if (keyboard_check(vk_right)) { x+=4 ; sprite_index=idzie_prawo} if (keyboard_check_released(vk_left)) {sprite_index=stoi_lewo} if (keyboard_check_released(vk_right)) {sprite_index=stoi_prawo} To wstaw w step, i unuś wszystkie eventy z klawiaturą :) ciach... Marek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi