Krzy100f Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Skok dawałęm jak na FAQ do platformy nie działa. Próbowałem z przykładów nie działa . Z pytań początkujących też nie działa. Poprostu postać przechodzi przez mórki. A kody dawałem takie do wersji 6.1 7.0 5.0 (i tak nie działały) if place_free(x,y+1) <<<do stepu do dawało mi grawitacje i hero zniżał sie jakby go przyciągało {gravity = 0.5} else {gravity = 0} move_contact_solid(270,4) <<<to do styknięcie sie z murkiem i wtedy hero zwolnił tempo spadania vspeed = 0 i gdy przebił mury zleciał za plansze. tylko to potrzebuje nie dawajcie banu że były takie pytania bo dla tego przeglądałem całe forum (pytania początkujących) i nic nie zadziałało myśle że to przez wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Też tak mam ide typkiem z mojej gry a on porostu wchodzi w ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 zaznaczcie solid w murku. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mnie sie już udało rozwikłać problem(to przez źle narysowane sprity) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jaki ja głupi tego tam nie napisali . :boxed: :boxed: :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 To raczej oczywiste, wszelkiego rodzaju rzeczy solidne są rzeczami solidnymi! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi