Mario Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Problem polega na tym, że jak mam obiekt, który tworze na viewie to podczas ruchu mi się on "kopiuje po mapie". Chcę zrobić panel, na którym będą dane o graczu.. Ale te obiekty nie mogą się przecieżporuszać po mapie!! Mająbyć tylko na viewie! :mellow: Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=20 I problem był poruszany na forum. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 1. jeżeli dobrze zrozumiałem to pewnie nie masz ustawionego backgrounda 2.jeżeli dobrze zrozumiałem x=view_xview[0]+32 y=view_yview[0]+32 EDIT: oo Tymon był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Oto jak wygląda ten problem: Obiekt jest na viewie i gdy poruszam się to on się kopiuje na mapie, a powinien podążać tak samo jak np. tekst.. :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zmień depth obiektu który to rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 @Tymon jemu chyba nie chodziło o splitscreen Ja mam coś takiego gry karta graficzna nawala , ale to raczej nie oto chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 HuderLord, to niech dokładnie tłumaczy na czym polega jego problem. Ja tu nie bawię się w zgadywanki. I przeczytał byś wszystkie posty jakie się pojawiły, ok? Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi