CP-player Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Potzrebuje przykład,że jak zaznacze jakiś obiekt i klikne w jakiś miejsce to ten objekt tam idzie. :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 https://gmclan.org/up506_11_zaznaczanie.html Resztę już sam powinieneś zrobić. Motion planning czyni cuda :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zapisujesz w zmiennej globalnej identyfikator obiektu na którym nacisnąłeś ostatni, później tylko sprawdzasz czy id obiektu jest równe id zaznaczanemu - jeśli tak to możesz np. nim poruszać, czyli zmieniać pozycję docelową. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 :unsure: nierozumiem,czy mógłbyś dać przykład,ale bez pro edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 To ja radzę na razie zająć się podstawą jeśli tak prostych rzeczy nie potrafisz zrozumieć. Choć w sumie to jest podstawą... to już w ogóle. global.sid = id if( id == global.sid ) { if( mouse_check_button( mb_left ) ) { tx = mouse_x; ty = mouse_y; } } dis = point_distance( x, y, tx, ty ); dir = point_direction( x, y, tx, ty ); x += lengthdir_x( min( dis, 5 ), dir ); y += lengthdir_y( min( dis, 5 ), dir ); Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 a gdzie jest objekt który idzie na pozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 W Twoim edytorze jak myślę. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Tymon mam błąd ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object object0: Error in code at line 10: dis = point_distance( x, y, tx, ty ); at position 30: Unknown variable tx co zrobić? EDIT:POMOCY...PLEASE... :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 HALO :bye1: Ktoś tu jeszcze jest Doubleposting = śmierć. :P Nie no, bez przesady, ale nie rób tego więcej. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 A jak myślisz? http://www.translate.pl/ Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 po co mi słownik,przetłumaczyć to ja sobie to umiem,ale nie wiem jak to naprawić :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 oh my god, wpisz w create: tx = 0; ty = 0; Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 SPRÓBUJ TO NAPRAWIĆNie moge sobie poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 może jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Daj mi to w pliku .gm6 to naprawie. @Jontor: weś ty się zamknij. Pozdrawiam, Maxpayn :chris: @Down: Dobra tam daj mi to w pliku .gm6 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ale co jaśniej jak mój post to wiesz jest jasno.(nie ciemno jak w du... :] ) SPRÓBUJ TO NAPRAWIĆNie moge sobie poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 @Up: dziwne nie mogę tego odtworzyć. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 u mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 No tak ale ty to otwierasz gm7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 w gm7,ale plik w gm6,dobra musze iść do kościoła,postaraj się naprawić jak sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 ej maxpayn może dasz .gm6 to ci zadziała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 @Up: co ty wygadujesz, on mi dał plik .gm6 i nie mogę odtworzyć i pisze że trzeba nową wersją czyli gm7 u niego działa bo otwiera to gm7, niech przepisze ten kod albo co i zrobi to w gm6 i zapisze w .gm6 Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ja radze najpierw zrobić coś ala pacman... EDIT: Aha i następnie błagam byś nie pokazywał tu swoich "pierwszych gier"... Pozdrawiam , Fiooord! :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 maxpayn-nie mam gm6 pablo1517-to nie pierwsza gra(to nawet nie gra :] ),to tylko początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Offtop Nie no jantor zamknij się już wreszcie bo twoje posty typu"nie moge ci pomóc,może jaśniej"już wszystkich wkurzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 proxx-masz całkowitą rację,po co komu do wiadomości że gość nie może mi pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 maxpayn-nie mam gm6 To se ściągnij, bo tak to ci nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 dobra ściągam EDIT:albo ty ściągnij gm7,ja gm6 nie moge znaleść mam TUTAJ :thumbsup: Ranmus: Nie rób double - postów. Zapoznaj się z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 http://www.gmclan.org/up2336_11_ble.html o to chodzilo? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CP-player Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 nie!!!Chodziło mi o to by zaznaczać objekty klikać i objekt pójdzie w miejsce kliknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi