Pat93 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam , na stronie http://tibia.pl/monster/ są ciekawe grafiki potworów .Czy mogę je ściągnąć i użyć w mojej grze ?Czy są chronione prawem autorskim? Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam , na stronie http://tibia.pl/monster/ są ciekawe grafiki potworów .Czy mogę je ściągnąć i użyć w mojej grze ?Czy są chronione prawem autorskim? Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. To zależy. Musisz wysłać Wiadomość do Cipsoft. może ci pozwolą. Tak mi się wydaje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jasne że nie możesz użyć. To zależy. Musisz wysłać Wiadomość do Cipsoft. może ci pozwolą. Tak mi się wydaje Ta jasne...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Napewno nie pozwolą.... Polecam samemu robic grafiki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Przeczytaj licencję na jakiej zasadzie tworzą gre to zobaczysz. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat93 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Szkoda ze nie można :( .A jakbym umieścił ich w cretisach ? A może ktoś zna stronę z ciekawymi grafikami ?Postacie ,drzewa ,itemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nawet jakbyś umieścił ich w creditsach to nie można, bo te grafiki nie są na licencjach Creative Commons, Public Domain lub jakiejś pochodnej od GNU GPL. A pod Fair Use to się raczej nie kwalifikuje (zresztą jak wszelkie ripy grafik). Co do stron z grafiką, na tym forum się często przejawiał jakiś adres reiner-cośtam. Poszukaj w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat93 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Bardzo dziękuję za pomoc i wszystkie odpowiedzi . Na pewno poszukam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 A jakbym umieścił ich w cretisach ? A co to cretisy ? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A co to cretisy ? o.O To takie gówno ;p Pisze tam autorstwa np. Sound N00b Scripts N00b itp. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Jeżeli masz zamiar sprzedawać grę to nie nielegalne to jest, ale jeżeli robisz grę dla siebie czy też wydasz ją tu dla oceny to raczej kłopotów nie będziesz miał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ale twórcom Tibii moze zalezec, aby znaleść w "cretisach" twojej gry tongue2.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Twórców Tibii to nie obchodzi czy ich dasz do creditsów czy nie. Najpierw ci wyślą mailowo prośbę o skasowanie grafik, a potem podadzą cię do sądu jeżeli nie wykonasz ich prośby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat93 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witam , robie grę dla siebie no może pokarze ją kolegom :) . Ale na pewno nie będę jej sprzedawał . I na pewno tu do oceny dam :thumbsup: . A mogę ją dawac na płytch dla kolegów ?Czy nie ? Na tej stronie jest dużo grafik mogę ich użyć? http://reinerstileset.4players.de/englisch.htm Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dla użytku prywatnego, nie komercyjnego raczej cię do więzienia nie wsadzą :P. Ale pamiętaj o prawach autorskich, licencji i tych rzeczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat93 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam , znalazłem tą stronę http://reinerstileset.4players.de/englisch.htm . Czy mogę użyć grafik z tej strony ?Czy trzeba umieścić adres strony w credisach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 możesz używać,po to są,chyba że pisze inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Czerwca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 możesz używać,po to są,chyba że pisze inaczej Weź mu na przyszłość nie dawaj takich rad... Do takich zasobów zazwyczaj jest dołączana treść licencji. Trzeba ją przeczytać aby wiedzieć co można a co nie. Mały hint: Zajrzyj do działu readable na tamtej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 To takie gówno ;p Pisze tam autorstwa np. Sound N00b Scripts N00b itp. ;p Ja słyszałem o czymś takim jak creditsy, jak i (chyba) wszyscy tutaj... Nikt nie pisze czegos takiego jak cretis, tylko credits... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat93 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czyli ze mogę ich użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Nie możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 tych z tibi raczej nie ale te drugie może jak poszuka to np. w Humans jest download no to chyba można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 tych z tibi raczej nie ale te drugie może jak poszuka to np. w Humans jest download no to chyba można To, że coś można ściągnąć nie znaczy, że jest to legalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Przeciez cipsoft nie bedzie biegal po sadach za jakims nastolatkiem ktory sobie zaporzyczyl pare grafik do jakies amatorskiej gierki, nie straszcie chlopaka wiezieniem :P Jest duzo stronek z ktorych mozesz porzyczyc grafiki do gier. Wpisujesz w google 'free sprites' itp. i masz. Na stronie zwykle pisze czy mozesz grafiki uzywac/przerabiac bez pytania sie nikogo o zdanie, czy masz zapytac sie autora grafik o pozwolenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi