Pietruszek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Chodzi mi oto , jakbym chciał zrobić grę , wiecie , 3rd Person Wyścigi to wiem jak robić skalowanie itd. Ale jeśle będzię skręt ? To będzie trzeba to zrobić w 3D czy jakoś inaczej. PS. Widok z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 No jeżeli to gra 3d to chyba tylko 3d :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 A jeżeli nie 3D ? To 2D ? No nie ? No to kto mi zrobi przykład skrętu np. w lewo , w 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Phfi, jak nie masz przykladu to zaprzestajesz kminienia? Przeciez to juz nawet zabawne nie jest :/ Skrecanie w lewo w takim rzucie od tyłu, jest silnie zależne od silnika na jakim stoi gra. Zeby napisac dla ciebie takie exa~ trzeba by napisac wiekszą czesc silnika, która najpewniej poprostu buchniesz i podpiszesz jako własną. Co do takiego skretu, to IMHO skala sprite'a powinna byc wprostproporcjonalna do dystansu od gracza, i w momencie skręcania zmienia sie sprite na widok z boku. Wszystko poparte dobrze postawionymi warunkami wywołującymi sie w momencie najazdu przeciwników na waypointy, i powinno smigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ja nie robię gry ze skalowaniem , ja sie tylko poduczam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jeżeli jest skręt w byle jaką stronę to obiekty przesuwają się w tą stronę. Wykorzystaj przykłady ze starej oficjalnej strony GM (przez google można się włamać :) ) Nazywają się chyba 'parralax scrolling' czy coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi