Lord Marcelot Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jak to zrobić? Mniej więcej coś takiego 1- object1 2- object2 2- naciśniety object ....2............ .................. .................. ....1------->2 prosił bym o kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 To może ustaw aby leciał do myszki w momencie naciskania? Albo zrób 2 zmiennie, (zmix, zmiy) które będą określały kierunek obiektu 1, gdzy nacisniesz obiekt 2, obiekt 2 będzie określał te zmienne swoim x i y. Mam nadzieje że kapujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 W obiekcie hero daj w evencie mouse global pressed: direction = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); speed = 5; =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 cadet i nie wie a ja nie kumam tej Twojej legendy bedzie jaśniej to Ci napisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 @Up: Cadet to nie znaczy że ktoś musi umieć dużo w gm'ie czy mało, to zależy ile kto postów ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ach, zapomniałem o jednym znaczącym szczególiku (a dokładnie dwóch :P ) 1. Jest to platformówka. 2. objekt0 "wystrzeluje" objekt1 dopiero po kolizji z objekt2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 W obiekcie hero daj w evencie mouse global pressed: direction = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); speed = 5; =] Witam! W GMLu v.4.x nie ma takiego zdarzenia. Jak dokladnie dziala "global pressed" i w jaki sposob to zastapic? Pozdrawiam TOmek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam! W GMLu v.4.x nie ma takiego zdarzenia. :o! To Ty jeszcze Gma v4.x używasz? Btw. coś mi śmierdzi kamratem. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 :o! To Ty jeszcze Gma v4.x używasz? Btw. coś mi śmierdzi kamratem. ;] Dopoki nie stworze czegos konkretnego to nie kupie wersji pelnej a niestety wersje demo 5 i wyzsze maja wylaczone niektore funkcje no i "reklamy". Do tej pory sobie radzilem ale mialem 2 lata przerwy od gmla i znowu musze sobie wszystko przypominac (ech ta skleroza). Szukam na tym yoyogames manuala z opisem wszystkich funkcji, zdarzen itd. dla nowszych wersji ale ta strona jest jeszcze gorsza niz wczesniejsza strona samego M.O. i juz niczego nie moge znalezc. EDIT: Ok manuala juz znalazlem. Moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega zdarzenie global mouse i ewentualnie jak to zastapic w gml v.4.x? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega zdarzenie global mouse i ewentualnie jak to zastapic w gml v.4.x? Ok jest cos podobnego: mouse_check_button(mb_left) I dziala. PS. Zdobycie full wersji to nie problem. Na razie pomecze sie jeszcze z 4 a powoli bede sprawdzal co nowego w wyzszych wersjach czego nie da sie zrobic w 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ok jest cos podobnego: mouse_check_button(mb_left) I dziala. PS. Zdobycie full wersji to nie problem. Na razie pomecze sie jeszcze z 4 a powoli bede sprawdzal co nowego w wyzszych wersjach czego nie da sie zrobic w 4. Przeczytaj regulamin, bo zapracujesz na warna - Double Post. Jak ci coś tu nie pasuje to won. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi