PRT Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zaczne tak jest to Demo gry.Wiec ma bardzo malo funkcji :D.To moja pierwsza "powazna" gra , wiec bugi moga wystepowac. Konkretnie chodzi o gre strategiczna "Krol".Narazie do dyspozycji 5 budynkow.Hmm. ciezko o niej pisac :P.Zreszta sami zobaczcie jest w zalączniku :] Heh chwila zuce na serwer i dam lin k bo zajmuje za duzo :D Gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Gra król Jest słaba. Oceniam ją na 2/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Gra król Jest słaba. Oceniam ją na 2/6 <{POST_SNAPBACK}> Argh... Podaj chociaż minusy, co? :/ Edit: A co do giery w sumie jest średnia. Jest kilka denerwujących bugów np. jak koleś np. rąbie drzewa to już nie można nic innego robić (np. brać żarcie czy cuś). Mogłaby być funkcja żeby kolesie caly czas chodziły do roboty a nie co chwila trzeba klikać :/ Grafika całkiem ładna. Podoba mi się. Animacje - nie ma animacji chodzenia ludzików :D Ogdłosy ujdą w tłoku. Nie jest źle, popracuj a wyjdzie niezła gra. 3/6 Ps. Gra czasami mi wraca do menu. Bug czy ograniczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Hmm, jak jakis robotnik wykonuje swoja prace, to gra jest pauzowana?! A nie lepiej uzyc licznikow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 Może skupię się na razie na bugach gry: - naprawdę liczne błędy w helpie; - konieczność ciągłego klikania, aby wysłać robotnika do kamieniołomów itp.; - wiele bugów grafice; - nagłe wyłączanie do menu; - po kliknięciu na 'autorzy' włącza się nowa gra; - brak informacji o ilości surowców potrzebnych do budowy podczas rozgrywki (trzeba włączać helpa - info powinno pojawiać się po najechaniu na ikonkę danego budynku). Jednym słowem: jest dużo do poprawiania. Czekam z oceną na bardziej dopracowana wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 16 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2004 Argh... Podaj chociaż minusy, co? :/ Juz podaje: 1.Mała interakcja(nawet nie da sie wybrac gdzie zbudowac dany budynek) 2.Co chwile trzeba klikać żeby ludzik wykonał daną czynność 3.Grafika taka sobie 4.STraaaaaaasznie nudna(brak grywalności) 5. Nie najlepsze dźwięki 6.liczne błędy w helpie 7.Chleba można miec ile sie chce (bez ograniczen?!) itd. Po prostu: Mi się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2005 No i jak tam prace?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 :D Gra jest fajna. Ciekawie wykonana. Grafika jest ciekawa. A teraz to co ja bym poprawił : - Jak Ranma_man wspomniał, usuń tą pauze (strasznie mnie denerwuje) i zastosuj jakiś taimer. - Daj więcej budynków. - Powiększ plansze. - Daj kilka ludzików któży by sobie chodzili po mieście(wsi :P ) - Jakaś muzyczka myśle że sie pojawi - Popraw żut isometryczny (tak mi sie wydaje że jest isometryczny) Ogólnie gra jest bardzo fajna. Czekam na kolejne demo :D. Tak trzymaj :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Już wiem na podstawie jakiej gry jest krol i powiem, ze jest za podobna. Zmien grafike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRT Opublikowano 26 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Wiec nie mailem zdyt duzo czasu ostatnio :] (nauka) . Chcialem wam powiedziec ze teraz KROL bedzie calkiem nowy !!! inna grafika wiecej funkcji i wogole :] wiec prosze o troche cierpliwosci :] Pozdrawiam PRT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Lutego 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Link nie działa EDIT 3.07.2009: lol mój pierwszy post a taki idiotyczny EDIT 21.03.2021: cześć Edytowane 21 Marca 2021 przez Korodzik dla jaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Tak to jest, jak wsadza się coś na Republikę i nie wchodzi się na konto przez FTP co tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Co ty Mamrot bredzisz, ja na republice trzymam sporo obrazków swoich, a przez FTPa zaglądam rzadko i nic nie zniknęło jak dotąd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Republika to szajs. Ograniczony transfer. Mało miejsca. Wole Za.pl albo Friko.pl :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Za.pl i Friko.pl są beeznadziejne. Obrazki można przetrzymywać na Imageshark czy jak to się tam nazywało. Za.pl i Friko.pl są takie, że nie możesz dawać plików ZIP, RAR i EXE :P . Pozatym ktoś z forums.gamemaker.nl daje miejsce na różne rzeczy. Ma sygnaturę z takim wielkim granatowym obrazkiem reklamującym jego stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Lutego 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Photobucket to też dobry hosting obrazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Marmot to jaki serwer według ciebie jest najlepszy ? Tylko żeby PHP obsługiwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Myśle że moderator powinien tu zrobić porządek :/ Nie przesadzacie? To jest topic o grze Król! A wy piszecie o serwerach, powinniście się wstydzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Myśle że moderator powinien tu zrobić porządek :/ Nie przesadzacie? To jest topic o grze Król! A wy piszecie o serwerach, powinniście się wstydzić! <{POST_SNAPBACK}> Właśnie! Kiedy beta/alpha króla?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Serwer z PHP? Chociażby Lycos, 111mb lub 100webspace. Ja mogę się poszczycić: dwoma kontami na lycos (2x50mb), jednym kontem na piwko (1x200mb), jednym kontem na 111mb (1x111mb) oraz kontem sponsorowanym na Gual. Najlepsze jest of course sponsorowane, ale poza nim to tylko Lycos mi się podoba. Mimo powolnego wgrywania na FTP i zakazem hotlinkowania, serwer jest stabilny i poza reklamami i zakazem hotlinkowania nic do niego nie mam. Na 111mb czasami nie wchodzą co większe pliki (nigdy tego nie mogę zrozumieć, mimo iż nie ma limitów). Piwko, wiadomo. Powolne i plik max. 2mb. 100webspace nie testowałem, ale po tym co o nim słyszałem, to wolę nawet nie próbować. DHost, wg. ma beznadziejną metodę przyznawania kont. Oto co dostałem, jak zakładałem konto na nim: Your site is not allowed. Polish is not european language. Dlatego nie polecam Dhostu, mimo iż tak dobrze się o nim mówi. Ma często awarie, a admini, naprawdę są dziwni. Co do gry król. Kiedy będzie się dało ją ściągnąć :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi