Maxpayn Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 A więc mam taki problem, bo nie wiem jak najlepiej zrobić przyciemnianie i rozjaśniania obrazu tzn. żeby wszystko co na ekranie się znajduje (sprity, backgroundy itd) się rozjaśniały i przyciemniały. Pokombinować z background_alpha? że np. if( godzina ) > 19 and ( godzina ) <= 24 then background_alpha += 0.1 if( godzina ) > 1 and ( godzina ) < 8 then background_alpha += 0.1 A czy działać będą funkcje all.background_alpha, all.image_alpha? Czy znacie jakiś lepszy sposób? Edit: Nikt nie odpowie temat poszedł w niepamięć.. :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Sory za double posta ale czego nikt nie odpowie.. :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Użyj Sufface :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 A mógłbym wiedzieć jak? :P Nigdy się z surface nie bawiłem @Down: przeszukałem całe wiki i nie ma.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 http://www.strona-w-ktorej-wszystko-znajdziesz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 w create: background_index[0] = background_create_color( view_wview[0], view_hview[0], c_black, true ); background_foreground[0] = true; gdzies: background_alpha[0] =0.5;P Pozdrawiam Marek :] Edit: zobacz również cykl dnia i nocy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Wielkie dzięki pozdro :thumbsup: A jednak nie działa..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi