miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Więc tak robie gre w ktorej widac deskę rozdzielcza samochodu i chciał bym żeby obrazek kierownicy obracał się np jeśli nacisnę strzałke w lewo to kręci się w prawo a jeśli nadusze strzalke w prawo to kreci sie w prawo prosze was pomóżcie MI !!!! :( :( :( :( "Pomóżcie" pisze się przez ó, nie u. Jaklub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eve Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 :twisted: Takiego perfidnego nabijania postów (+ offtopic) w życiu nie widziałem. Warn. Jaklub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 :twisted:h4xor :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 CO WY ROBICIE JA TEż CHCę ODPOWIEDZI !!!! A NIE JAKIEś MINKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Step if keyboard_check(vk_left) { sprite_index=wlewo } if keyboard_check(vk_right) { sprite_index=wprawo } if !keyboard_check(vk_left) && !keyboard_check(vk_right) { sprite_index=posrodku } BTW: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 ale ja bym chcial zeby nie obracala się z obrazkow tylko np o 90 stopni lub 360 stopni w prawo lub w lewo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 STEP obiektu kierownicy: image_angle=direction Klawisz w lewo: o_kierownica.direction -= 1; Prawo: o_kierownica.direction += 1; Nie mam Game Makera, tak więc nie zrobię ci przykładu, ani w żaden sposób nie pomogę. Wolny powrót do pozycji początkowej zrób se sam. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 NADAL NIC MI NIE DZIALA PROSZE O JAKIś PRZYKłAD ALBO COś BO WSZYSTKO ROBIE DOBRZE ALE MI NIE DZIALA BLAGAM O PRZYKLAD ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 wyluzuj poślady i wyłącz caps locka :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 nie nie damy ci więcej jak będziesz się tak zachowywał... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dobrze zrobie się lepszy :D Proszę was bardzo o jakiś przykładzik z obrotem kierownicy gdy naduśimy strzalke w lewo lub w prawo tylko żeby sie obracała gładko a nie z obrazków. Proszę was o jakiś przykład. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Wiecie-mamy mu chyba napisać nie tylko obrót kierownicą, ale skręcanie...takie jak w starych samochodówkach 2D z widokiem z kokpitu udające trójwymiarowe gry...za takie rzeczy weź się jak trochę się podszkolisz. EDIT: Blackmaul Ci dobrze podał na obrót kierownicą...tylko + pozamieniaj z -, bo będzie się kręcić odwrotnie... :) EDIT2: aha... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 To chociarz zrob jakiś byle z jakimi grafikami byle żebym zobaczył jak to wygląda co ty mowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 zrobiłem dla ciebie przykład: https://gmclan.org/up1508_11_ruch_kierownicy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 dzieki a moglbys jeszcze zrobić bo mi chodzi o takie coś gra jest oczywiście w 2d na dole jest kierownica a jeździ się samochodem 2D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 2D z góry, czy takie pseudo 3D z kokpitu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 pseudo 3D z kokpitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zainteresuj się przykładem "Scaling" z www.gamemaker.nl... EDIT:Ach, przepraszam-nie ma już praktycznie gamemaker.nl xD Zapomniałem, na śmierć! :/ yoyogames.com-tam go znajdziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 A Podasz linka bo niemoge znalezc ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi