Firemark Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Chcialbym sie pochwalic banalnym programikiem zrobiony w c++(Tymon sory za dreczenie cie glupimi pytaniami ;]). Ma on za zadanie dodawac i zmieniac dane o danej osobie. Programik robilem w sumie pol godziny(Z przerwami 2 godziny xd).Czym sie wlasciwie podniecam? To że napisałem to przy pomocy klas , funkcji i obiektów, co moim zdaniem pozwolić mi skręcić na ściężke zaawansowaną :] Ok rozgadałem się, link :Click(;[) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 No bardzo fajne,jeszcze jak byś zrobił żeby te informacje jakoś do ciebie docierały=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Fajne nawet. Zrobie odpowiednik w Win Api . :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nawet fajne, tylko zauważyłem, że jak wypisujesz zainteresowania po spacji to wypisują się następne linijki (miejscowość, praca). Bawię się w C++ od paru dni i też mam ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 że jak wypisujesz zainteresowania po spacji to wypisują się następne linijki (miejscowość, praca). Bawię się w C++ od paru dni i też mam ten sam problem. string + getline() a program jak program, mało przydatny, nie ma co oceniać. lepiej gdybyś dał do oceny kod ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 string zenek; cout<<"podaj imie"<<endl; getline(cin,zenek); Chyba tak to było ;P W każdym razie jeszcze można podać trzeci argument w którym podajesz jaki znak ma kończyć string, domniemanie jest to '\n' czyli enter ^^ (tak dla pabla jak to się używa jakby nie wiedział ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dzięki ludziska z nieba mi spadliście. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Tylko, że jak używasz VC 6 to wtedy nie możesz zmienić ostatniego argumentu.. Musi być enter.. a wtedy nie możesz np: na początku użyć: string ble; cin>>ble; a następnie... string koko; getline (cin,koko); (To się tyczy tylko VC a reszty kompilatorów nie, można to obejść używając cin.ignore ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi