Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Chcem zrobić animowane napisy(nie zwykłą czcionką tylko efektowne), ŻEBY N.P po zdobyciu puntktów się pokazywały i szły w górę Proszę o podanie kodów i gdzie to umieścic z góry dziex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dodaj nowy obiekt i w jego draw: draw_set_alpha( image_alpha ); draw_text( x, y, text ); y -= 1; image_alpha -= .1; if( image_alpha < 0 ) instance_destroy(); I tworzysz: i = instance_create( x, y, ten_obiekt ); i.text = 'treść'; Powinno działać. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 THX A CO DAĆ W KOLIZJI I TO NIE SĄ ZWYKŁE NAPISY I CZY TRZEBA TWORZYĆ TO SAMEMu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Kolizji? To są zwykłe napisy. Obiekt tego napisu musisz tworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Kurcze jakieś błędy przy tym drugim kodzie jak wlanczam a dałem poprawną nazwe obiektu coś GM sie czepia nawiasu Coś za szybko te napisy idą i odchodzą HELP ME :crying: Kurde nawet PASEK HEALTHU MI MRUGA CHOCIAZ MU TAK NI USTAWIŁEM JA NIE CHCE TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zmodyfikuj: y -= 1; image_alpha -= .1; i tyle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Kolizji? To są zwykłe napisy. Obiekt tego napisu musisz tworzyć. A animowane?? A z tym paskiem healthu co mi pulsuje przez to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jakie animowanie? draw_set_alpha( image_alpha ); draw_text( x, y, text ); y -= 1; image_alpha -= .1; if( image_alpha < 0 ) instance_destroy(); draw_set_alpha( 1 ); xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 I żeby nie szło to za szybko i jak zrobić żeby pasek halthu " chodził " za bohaterem?? Animowane n,p tak jak u Marka w grze Pan fikusny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 na twoim miejscu bym sie poduczył,bo co Ci z tego że zrobisz gre gdzie większość kodu nie rozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 DZIEX TYMON,a jaki jest twoj nowy nr. GG???(na privie mi podaj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja mam jego nr - 80****4 (heh) a tak BTW: Ziom, ciesz się ze Tymon jest taki cierpliwy bo ja to bym juz cie dawno zjechał -.- zacznij wreszcie troche myslec, nie po to bog dał ci mozg żeby teraz ciagle tam się kisił pod czachą! Tymon dał ci gotowe rozwiązanie a ty nawet nie potrafisz tego przerobić pod własne potrzeby, tylko ciągle beczysz, że "mi nie pasuje ;( zmieniaj az będzie dla mnie dobre!" omg Ktos taki jak ty nigdy nie napisze sam porządnej gry -.- Dla dobra Tymona zamazałem ten numer :P . Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Marmot, skad wiesz że nie zmyślilem tego nr w ciagu 2 s :P Zawiodłem się na tobie, jak mogłeś pomyśleć, że rozdaje wasze nr "nabom" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Przecież był taki przykład tu masz LINK pozdro :bye1: PS:zmień tło na białe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Kurr...Ale to nie działa! sprawdzalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jakiś nie znany klocek został użyty i cofam tamtą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Przestań pisać double postów Nabie W samym tym temacie zrobiłeś to 2 razy. A ty nie baw się w moderatora, bo za to też przewidziany jest warn. Dawidsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Użyj mocy.. albo zmień kolor tła na jasne :P Pozdrawiam Marek :) Edit: No właśnie istnieje taka funkcja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 on powinien już dostać dwa ostrzeżenia i to natychmiast za double posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 on powinien już dostać dwa ostrzeżenia i to natychmiast za double posty Jak by za każdego double/triple posta dostawał warna to by był teraz na 3 koncie=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Hej, domorośli moderatorzy! Jak nie macie do napisania nic na temat, to nie piszcie w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi