Matyxex Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Mam problem zatrzymaniem animacji uderzenia. Jaki kod jest na to aby animacja danego sprita się zatrzymała. Aha... animacje uderzeń mają różne ilości klatek. Pozdrawiam :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 image_speed=0 ?? Chyba o to chodzi? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nie ma jekiegoś kodu na rozpoznawanie końca animacji? P.S: Jest taki event Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Eeee? O co ci chodzi? Chcesz żeby na ostatniej klatce animacja się kończyła? Edit: W Animation End: image_speed=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Przecież co ja napisałem wyżej :D - Tak EDIT: Może być ale lepiej by było gdyby jakiś kod był. Pókico THX. Może ktoś inny będzie wiedział kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Czemu chcesz to w kodzie? Oki kod to kod. W Step: if (image_single=numer_ostatniej_klatki) { image_speed=0 } Edit: @Up: No masz w kodzie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 właśnie w tym problem mam różnie klatek. Może być na czas, ze np od nacisnięcia ,,H'' zmienna ,,czas'' startuje i po sekundzie zmienia się sprite ,,stand'' skoro nie ma takiego kodu if keyboard_check_pressed(ord('H')) czas+=1 { } if czas=1 sprite_index = 0 Mam żle ale chodzi mi o coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Aj namieszałeś. Mógłbyś podać engine gry? Bym wtedy ci ładnie wszystko zrobił :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Wejdz do wiadomosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 ja bym to jednak zostawił w tym biednym animation end zawsze mozesz zrobic zmienna, ktora przy udezeniu zmienia sie na dana wartosc, a po udezeniu znowu zmieniasz ja na 0.. i dzieki tej zmiennej moglbys ladnie wszystim zarzadzac i panowac nad tym co i kiedy jest wykorzystywane.. albo wtedy bawisz sie w stepie i masz: if akcja = 0 then ( if image_index = ilość klatek 1 animacji jakaśtam akcja ); if akcja = 1 then ( if image_index = ilość klatek 2 animacji jakaśtam akcja ); if akcja = 3 then ( if image_index = ilość klatek 3 animacji jakaśtam akcja ) ja np. w moicg rach na tej zasadzie obudowuję całą AI ;-) może Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi