Moho Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam W jaki sposób mogę zmienić wartość w jakimś kluczu, np. HKEY_CURRENT_USSER\Software\Gothic3\Wartość (załóżmy binarna, jakakolwiek), no i właśnie jak mogę ją zmienić, jaka funkcja do tego służy ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=58 przeczytaj sobie... (sam pisałem xD) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Już to widziałem i nic z tego nie kapuje :] Nie wiem jak i czy w ogóle trzeba wskazać ścieżkę do wartości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Prosty przykład: registry_set_root( 0 ); registry_write_string_ext( '\sciezka\do\klucza', 'nazwa_klucza', 'test2' ); show_message( registry_read_string_ext( '\sciezka\do\klucza', 'nazwa_klucza' ) ); Zapisze i odczyta z HKEY_CURRENT_USER\sciezka\do\klucza\nazwa_klucza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palermo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wpisalem tak jak w przykładzie i mi nie działa :/ co napisałem źle? Chce wyłączyć używanie klawiszy ctrl+ale+del, musze dodać w rejestrze klucz System: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System -> DisableTaskMgr = 1; HKCU ustawiam registry_set_root(0); a jak ma być dalej? mam tak: registry_write_real_ext('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System','DisableTaskMgr',1); show_message(registry_read_real_ext('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System','DisableTaskMgr')); Niestety nie działa :/ próbowałem zamiast real -> string, dawać podwójny slash \\ i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 registry_write_string_ext("HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System","DisableTaskMgr","1") Jeżeli masz zamiar pisać wirusa i ja gdzieś go zobaczę... To masz policję na karku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Tak TeoTN, jeszcze ściągnij na niego FBI, CIA, KGB, CBA, BOR, SWAT, GROM i w ogóle wszystko co się da, bo operuje na rejestrach, co robi większa większość programów na Windows... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zapomniałeś o Secret Service... Jakbyś nie zauważył on chce wyłączyć trzech króli, a ja mam już dosyć tych amatorskich wirusów "pisanych" przez noobów w GMie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 To nie umiesz killować programu z wiersza poleceń? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ja też nie potrafię... jest w tym coś złego ;/? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 np. tak taskkill /F /IM explorer.exe :) Jest w tym dużo złego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 tja, a wiesz że można dać fullscreen mode, dowalić parę zabezpieczeń przed zamknięciem i na koniec zablokować menu start? Ciekaw jestem jak wtedy uruchomisz cmd.exe, albo jak zablokuje polecenie taskkill, oraz kill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi