Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jak zrobić żeby były takie kody jak się wpisze "candy" to dostaję się punkty jednorazowo?? Pomóżcie <EDIT> Na pewno nikt nie pomoże :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 <EDIT> Na pewno nikt nie pomoże :( I po co to piszesz ? Co do tematu, był już taki : https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=5742 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ale tamte kody nie działają -_-". Albo źle to robie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No, ale coś wyskakuje ? Może byś wytłumaczył co robisz, czy są jakieś błędy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Zara edytne post bo muszę zrobić. Bo już skasowałem ;P Robię. Add Object > Add Event > Create > Notatnik na Code > OK ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object obj_code: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: case 'candy'[gdy wpiszesz ammo]: candy+=500[dodaje sie 500 ammo]; show_message( "Dodano 500punktów" [ Oszukujesz!!!]);break at position 13: Symbol : expected. P.S. Ściągnołem ten pliczek ale nic się nie dzieje a gdzie to dodać gdzie był ten Error?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Przecież w tamtym temacie, Marek S. pisał, żeby kod wpisac bez tych nawiasów... Kod ma byc np. taki : case 'drzewo': with(drzewo)instance_destroy(); show_message( "usunięto drzewo;P" );break Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Zrobiłem, ale jak włączam grę i biorę "Delete"(nic się nie pojawia) wpisuje "candy" później "Enter" i nic się nie dzieje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Bo z delete to było w innym przykładzie, który był do ściągnięcia.... Przeczytałeś wogóle wszystkie posty w tamtym temacie ? Spróbuj wpisac od razu kod, bez wciskania delete.... A i jak zmodyfikowałeś kod ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 KOD - case 'candy': candy+=500; show_message( "dodano 500 punktów :(" );break _____________________________ Wpisałem bez "Delete" ale dupa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jak Marek S. napisał : "Zobacz ten pliczek ;) " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jak Marek S. napisał : "Zobacz ten pliczek ;) " O co ci chodzi "Zobacz ten pliczek ;)"... Przecież ściągnołem to... A ten pliczek case <'candy': candy+=500; show_message( "dodano 500 punktów :(" );break> Gdzie dodać w Create?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jeżeli ściągnąłeś tamten plik to z niego skorzystaj... (a dokładnie z zawartości object0), jeżeli zrobisz u siebie w grze tak jak jest tam, to powinno działac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Zrobiłem tak ale gdzie to dać ?? <case 'candy': candy+=500; show_message( "dodano 500 punktów :(" );break> W Create, Step, Draw, press "Delete" czy zrobić inny Event?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Jeżeli korzystasz z tamtego przykładu to w stepie dodaj tą linijkę przed default: ..... { case 'exit': game_end();show_message('Narazie :)'); break case 'zycie': live+=1; show_message('1 live UP :)');break case 'ammo': ammo+=6; show_message('dodano 5 ammo :(');break default: show_message('Kod nieprawidłowy :P');break } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 O co ci chodzi w tamtym przykładzie jest już ten kod -_-" I nie ma żadnego "Default" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wiesz co to czytanie ze zrozumieniem ? Pisałem Ci, że tą linijkę, którą zrobiłeś masz dodac w stepie przed linijką z wyrazem default... napisałem default:.... , bo myślałem, że się skapujesz, że chodzi o całą linijkę, ale jeżeli nie to napiszę instrukcję... 1) Stwórz linijkę z kodem, 2) Wklej ją pomiędzy case 'ammo': ammo+=6; show_message('dodano 5 ammo :(');break a default: show_message('Kod nieprawidłowy :P');break Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wiesz co to czytanie ze zrozumieniem ? Pisałem Ci, że tą linijkę, którą zrobiłeś masz dodac w stepie przed linijką z wyrazem default... napisałem default:.... , bo myślałem, że się skapujesz, że chodzi o całą linijkę, ale jeżeli nie to napiszę instrukcję... 1) Stwórz linijkę z kodem, 2) Wklej ją pomiędzy case 'ammo': ammo+=6; show_message('dodano 5 ammo :(');break a default: show_message('Kod nieprawidłowy :P');break Możesz mi to zrobić bo nie kapuje O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 To poczytaj posty, które pisałem wyżej.... Popróbuj sam..... Próbując samemu uczysz się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wkleiłem je pomiędzy ale nadal nie działają :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 kod = get_string('Wpisz kod:',''); switch( kod ) { case 'exit': game_end();show_message('Narazie :)'); break case 'zycie': live+=1; show_message('1 live UP :)');break case 'ammo': ammo+=6; show_message('dodano 5 ammo :(');break default: show_message('Kod nieprawidłowy :P');break } I daj to do eventu naciśnięcia jakiegoś klawisza czy cu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 I nadal nic T.T Nigdy to się nie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Sprawdź to: if( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) { if keyboard_string='koniec' { game_end() } Wpisywanie kodu uaktywniasz Enterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Sprawdź to: if( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) { if keyboard_string='koniec' { game_end() } Wpisywanie kodu uaktywniasz Enterem. ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Key Press Event for <Enter> Key for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 7: } at position 2: Symbol } expected. ;( Nie da rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 if( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) { if keyboard_string='koniec' { game_end() } } miki77, ale to to samo co ja napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ludzie dobijacie mnie swoją niewiedzą i głupotą. Czytać potrafisz to powinieneś wiedzieć ze na końcu brakuje znaku } <_< Pozdrawiam Marek :) Edit: poza tym czy zdefiniowałeś zmienną candy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ludzie dobijacie mnie swoją niewiedzą i głupotą. Czytać potrafisz to powinieneś wiedzieć ze na końcu brakuje znaku } <_< Pozdrawiam Marek :) Edit: poza tym czy zdefiniowałeś zmienną candy ? Jaką zmienną candy?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Widzę, że tu się robi zamęt, więc zarzucam przykładem. http://www.gmclan.org/up1789_12_cheaty.html Konsole aktywuje się Enterem i kod też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 case 'candy': candy+=500; show_message( "dodano 500 punktów :(" );break To do czego to chcesz dodawać :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 To do czego to chcesz dodawać :boxed: Do "score" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Do "score" No to powinno to wyglądać tak: case 'candy': score+=500; show_message( "dodano 500 punktów " );break Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi