Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Szukałem po przykładach (wyskakują jakieś errory ;/ ), szukałem na forum, ale nie znalazłem.... A więc jak zrobic pasek z punktami zycia, ktory by sie zmniejszał jak jest mniej życia.... Proszę o pomoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 użyj kodu: draw_healthbarlub moje przykłady: https://gmclan.org/up1717_11_Hbar_sprite.html https://gmclan.org/up1717_11_Healthbar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Dzięki, działa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basteks Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 ja tez dziekuje bo nie wiedzialem jak do zrobic a mi do gry potrzebne edit: mam 2 pytania do przykladi w ktorym strzalkami kierujemy zyciem 1.jak zrobic zeby zycie slo od gory do dolu a nie od prawej do lewej jak cos mam obrazek 75x75 2.jak rozjasnic obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 2. użyj image_alpha = (liczba) będzie prześwitywał chyba o to chodzi. aaa... liczba może wynosić od 0 do 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basteks Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 nie o to chodzi chodzi zeby byl taki sam jak narysowalem a on jest ciemniejszy i jak zrobic zeby uchodzilo od gory do dolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Żeby uchodziło od góry do dołu: Draw: draw_rectangle(x,y,x+16,zycie,c_black) 16 - szerokość zycie - zmienna odpowiadająca za życie (które chcesz wyświetlić) c_black - kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi