M@ti002 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witam. Mam maly problem... nie wiem za bardzo jak niszczyc skrzynie tzn. bohater moze ja zniszczyc ale tylko wtedy kiedy na nia skoczy! jak do niej tylko podejdzie to ma nie niszczyc, dopiero jak na nia skoczy lub spadnie... Z gory thx PS: Nie smiejcie sie jesli to okaze sie smiesznie proste! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ziom, był taki temat. Sorry za przekleństwo, ale temat był. Nie sądziłem że to kiedyś powiem, ale: BYŁ TAKI TEMAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Masz 3 opcję: 1: kolizja hero ze skrzynką: if (vspeed > 0 and y < other.y+4) with(other)instance_destroy() 2: step skrzynki: if (place_meeting(x,y-sprite_height/2+1,hero)) instance_destroy() Bardziej polecam to pierwsze... Pozdrawiam Marek :) Edit: 3 nie chcę mi się rozpisywać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 wielkie dzięki Marek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi