Elver Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Nagrałem muzę, kliknąłem sound i jak chcę zobaczyć grę, muza nie działa. Jak mam to zrobic? Pozatym, powieccie mi jak mogę zrobić Sprita, który naciąga cięciwę łuku razem ze strzałą, i żeby animacja była dosyć naturalna.Potem puszcza cięciwę i strzała wylatuje9widok od góry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 wstawiasz dowolny obiek ( bez sprite ) i w dziale create wstawiasz klocek play_sound lub jesli nie chcesz tworzyc zbednego obiektu mozesz wpisac kod w dziale creation code ( jeden z przyciskow widoczny podczas edycji room'u ) { sound_play(nazwa_dzwieku); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 A jeśli chodzi o sprite'a to musisz go narysować :) . Im więcej klatek tym bardziej naturalnie będzie to wyglądało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi