Aquares Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Mam Pytanko <_< jak zrobić że gdy podejdę do jakiegoś Objectu i wcisnę Enter to pojawi się Informacja? :mellow: Z Góry Dzięki za Pomoc :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Wiesz, mnie dręczy to samo pytanie. Ale chyba w FAQ masz jak zrobić aby akcja wykonywała się po odejściu object2 od object1 na odpowiednią oległość. Zrób na przykład 2pix i daj enter w kodzie. A potem "draw_message" czy cuś i masz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ktoś ostatnio dawał przykład na forum do tego.Poszperaj to znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquares Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ech...szukałem ale nie znalazłem... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 A potem "draw_message" czy cuś i masz. show_message('tekst') jak już coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Step obiektu z którym gadasz if (distance_to_object(o_player)<=32) { if (keyboard_check(vk enter) { show_message("Twoja wiadomość"); x-=5; //oczywiście musisz to rozwinąć i przewidzieć z której strony znajduje się obiekt } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 jeśli używasz direction: dalx = lengthdir_x(32,direction); daly = lengthdir_y(32,direction); if (place_meeting(x+dalx,y+daly,NPC)) && (keyboard_check_pressed(vk_enter)) show_message("Tu wpisz swoją wiadomość"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquares Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Eee...wszystko nie działa... :( Czy mógł by ktoś to zrobić na przykładzie? Byłbym bardzo wdzięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Przykład pól tekstowych ze strony GMClan, wystarczy poszukać: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi