Anaconda Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Szczeże mówiąc to dużo informacji wam podać nie mogę........ :( Gdyż zbyt dużo zrobione nie jest, ale powiem że jest zrobion ekwipunek i bardzo prosta inteligencja przeciwnika. Udało mi się też zaimplementować okno dialogowe. Nie bedzie to nic pokroju Baldur's Gate, bardziej zbliżone bedzie do Diablo lub Gothic. Muszę szczerze przyznać że gdy rozpoczynałem projekt to nie sądziłem że moja gra bedzie konkurować z grą Lands of Nemed Borka :) Jeżeli ten projekt was interesuję to ewentualnie zadawajcie pytania ;) A może niedługo wyjdzie wersja alfa/demo/beta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zadam pytanie, :P kiedy zobaczymy screeny? Kiedy wersja omega :rolleyes: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 13 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Proszę bardzo, oto screen prosto z gry( nie żaden fotomontaż!) Grafika może nie jest najlepszą stroną gry, ale chyba nie kłuję w oczy? Gdy pojawi się jakiś nowy screen czy plik to tu będzie link ;) Linki: screen 1 screen 2 screen 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 Sorry, ale to jest forum o DEMACHA a nie zapowiedziach, więc lepiej daj jakieś demo, żeby nie skończyło się na słomianym zapale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 No własnie, dawaj demo. Poza tym widze, ze robisz konkurencje borkowi ;) Jak gierke ubierzesz w ladny design, to moze cos z tego bedzie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 14 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Poza tym widze, ze robisz konkurencje borkowi No przecież napisałem tak: Muszę szczerze przyznać że gdy rozpoczynałem projekt to nie sądziłem że moja gra bedzie konkurować z grą Lands of Nemed Borka A co do dema to można narazie usunąć/zamknąć temat bo przez czas nieokreślony takowego nie będzie :( Bardzo przepraszam za mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 Dzięki Ranma! :) Dodałem dwa nowe screeny. Można je znaleźć w poprzednim poście, ale na wszelki wypadek dam też tu linki do nich:P : screen 2 screen 3 Zdecydowałem się, że zrobię alfę/demo/betę gry i umieszcze tutaj link :) Dalej możecie pytać na temat gry! Mile widziane będą też nowe pomysły B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 zawsze prosisz o pomysly, tak tez bylo z twoją inną grą (jakaś wojna). Zrób coś sowjego wymysl coś !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 lion: Ej, co się czepiasz? Nie chcesz nie mów. Czy ja napisałem że nie mam własnych pomysłów i szybko dawajcie nowe? I czy ktoś coś mi napisał kiedyś? NIE! A to do wsystkich: Prace nad grą prą na przód! mam już pierwsze zadanie :) Narazie istnieją dwa miecze: krótki i długi. Jeden rodzaj powtwora: straszny, przerażający i dziki: dzik!!!!!!! :P Narazie brakuję wszystkiego ale myslę że skończę demko w około 1-2 tygodnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 A jesli chodzi o engine, to zrobiles juz obsluge ekwipunku i inne bajery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 No jasne! Wszystko działa! Lewym przyciskiem myszy używamy przedmiotu lub ustawiamy na wyposażenie, a prawym wyrzucamy na ziemie. Proste! A o jakie bajery tobie chodzi Ranma? Może o doświadczenie i przechodzenie poziomów? Oczywiście że tak! Dodawanie punktów do umiejętności! Jasne! teraz właściwie tylko prace nad przedmiotami, wrogami, NPc-ami i zadaniami! :D No mapka i grafika też by się przydała wieksza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 A no to widze, ze engine praktycznie zrobiony, czyli niedlugo demko. Jak z własną grafiką nie idzie, możesz zrippować z innej gry. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 18 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 Nie wiem jak inni, ale ja wolę własną grafikę wstawiać do swojej gry :P Masz rację, engine w 90% skończony. A więc demko już niedługo powinno się pojawić. Teraz przedstawie sytuację co i czego brakuję w silniku: Sklep- Tu już wymyśliłem w jaki sposób się kupuje przedmioty, tylko stworzyć :P Broń strzelecka-Tu nie powinno być żadnych problemów :) Magia/Czary-No muszę prryznać że jest coś takiego, ale nie działa dosyć dobrze :( Wrogowie-Jedyne co trzeba narazie zrobić to to że robią coś przed walką np. wędrują po mapie.(bo wątpie żeby dzik stał w miejscu.....) To chyba tyle. Jak coś nowego się stanie (np. demko) to zapostuję oczywiście :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 18 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2004 W sumie jeśli chodzi o grafikę to dobrze robisz Anaconda, najważniejsze że grafika jest własna, może i gorsza, ale przynajmniej własna :P Co do gry, to mam nadzieje że gra wyjdzie. Czekam na demko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom3k Opublikowano 23 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jednak tutaj radziłbym dać grafikę z innej gry, bo ta jak widzę robiona jest "na szybko". Skończysz engine z grafiką z innej gry i będziesz miał czas na stworzenie własnej, dopracowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Odczepcie się od jego grafiki :) dla mnie jest coolasta, przynajmniej sam ją robił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Grafika jest bardzo przecietna, a nie coolasta. Co z tego, ze my tutaj popatrzymy i pogierzymy. Gierke beda ogladac na pewno jeszcze inni, ktorzy nie sa w temacie tworzenia gier. A oni juz beda wybrzydzac z grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 25 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Z tego co tutaj piszecie to gierka nie ma racji bytu :( Grafika nie będzie ulepszana z prostego powodu; nie umiem ładnie rysować :( A nie lubię gier w których grafika jest zrippowana. Coś czuję w kościach, że będę musiał zawiesić projekt z tego powodu; brzydka grafika :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Głupoty gadasz. Ja tak zawsze robie, tworze engine z badziewna tymczasowa grafika, za nia biore sie na koncu. W twoim wypadku zrob tak samo, potem sie bedziesz martwic o oprawe audio - wizualna. Jak nic nie wskorasz, to wydasz gre z aktualna grafika i tyle. Nie widze problemu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Nie rozumiem... przecież grafika juz jest ladna :blink: Gralem w gry które w ogole nie maja grafiki i tez doskonale sie bawilem. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 No to Anaconda jak nie umiesz rysować to renderuj! Jak nie umiem czegoś narysować to renderuję. Możesz później zapisać jako plik bmp i masz ładną postać. Poza tym grafa w grze jest ładna i nie wiem co do niej macie. Przypomina stare dobre czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Jak nie umiesz rysować?? a te pixel arty to co ?? nie twoje ?? np twój avatarek. Moim zdaniem ładnie rysujesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Eee... ten avatar to zdjęcie jest chyba? Poza tym uważam, że mamrot ma rację - nie umie rysować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 26 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Najpierw piszecie, że brzydka, żeby zmienić. A teraz? Teraz piszecie że calkiem ładna! Ludzie! ZDECYDUJCIE SIĘ! może zrobimy tyk: wy napiszecie co jest najbrzydszego na screenach a ja to spróbuje poprawić? To powinno rozwiązać część problemów. Przynajmniej tak sądze....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zaraz zaraz. To ja napisałem, że grafika jest brzydka i dalej tak twierdzę. Jednak napisałem też, żeby przez grafikę anulować projekt w takim stopniu zaawansowania to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ja mówię tak - najpierw dopracuj engine, potem poprawisz grafike :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Jeżeli chodzi o grafikę to dla mnie jest ładna ale nie wystarczająco, a co do przerwania projektu to popieram moich dwóch przedmówców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 Hmmm... Anaconda ze screenów nie podoba mi się postać (Jakas taka kwadratowa) i drzewa. Może popraw troche dzika ale ten mi akurat tak bardzo nie zawadza :] Co do oich przedmówców : Ja osobiście czesto zaczynam gre biorąc się na początku za kod, i w środku zaczynam tworzyć własną grafike. Może i to dlatego że ciekawi mnie jak to wszystko bedzię wyglądać na koniec, ale i tak wszystko na koniec podlega podstawowym zmianą. A na sam koniec dokańczam wszystko od strony kodu, dodaje jeszcze kilka rzeczy. Uznaje że gra jest gotowa, i ląduje w katalogu Mgry na dysku d :P Żadna z nich nie była opublikowana (Oprócz Siuxmanii :P) bo jednak wszystkie nie stoją na poziomie który mógł by mnie godnie prezentować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jak nie umiesz rysować?? a te pixel arty to co ?? nie twoje ?? np twój avatarek. Moim zdaniem ładnie rysujesz :) <{POST_SNAPBACK}> Mi chodzi o różnego rodzaju napisy, dziwne logosy i rzeczy których praktycznie nie da się narysować, np. świstaka który ma bardzo ładnie futerko narysowane. Poza tym uważam, że mamrot ma rację - nie umie rysować Chodziło mi o to co napisałem powyżej. @Anaconda Nie przerywaj projektu z powodu grafiki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 27 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wiecie, mi się zdawało że lionowi chodziło o mój avatarek a nie o Marmota :P Co do grafiki.......to tylko Marmot mi odpowiedział na moje pytanie! Nie możecie odpowiedzieć? Oczywiście, poprawie drzewka i w ogóle roślinność. A silniczek, no cóż. Nie pracuję ostatnio nad grą :( Ale napewno ją będe jeszcze robił ;) Przez te wszystkie platformówki które widzę zachciewa mi się zrobić platformówkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi