Maximal Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ostatnio bawiłem się w grzebanie w plikach różnych programów i zaintrygowała mnie sprawa ciasteczek w Firefoksie. Otóż przeglądając plik z ciachami zauważyłem, że nie wszystkie dane, które powinny znajdować się w pliku (sprawdzałem Menadżerem) są tam zapisane. Nasuwa się więc pytanie: gdzie Firefox składuje resztę danych? Bo przecież gdzieś muszą być, nie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W rejestrze? xD Najłatwiej jest sprawić sobie program który monitoruje zmiany na dysku ( nowe pliki etc. ) i prześledzić co robi instalator. Jeśli chodzi o rejestr można zrobić dokładnie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W rejestrze? xDLol, ale ze mnie nub! xD] Hm, tak czy siak pozostaje jeszcze kwestia wyszukania tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Prosta sprawa, uruchom sobie np. Regmon, filtruj przez Firefoxa i ustaw jakieś cookie etc. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mylicie się. Firefux pakuje ciastka w pudełka po butach, zawija w czarny foliowy worek i wysyła pocztą do Zosi w Bawarii ;P Zaraz z warnem cię spakuje do tego pudełka. =] Tymon xD Dobra, sry :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Sprawdziłem i nie wydaje mi się, żeby Firefox zapisywał te dane do rejestru. Przeszukałem też rejestr wpisując wartości z ciasteczek itp. Ktoś ma pomysł, jak się do tego dobrać? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 @up A do kogo ty sie chcesz dobierać zboczeńcu jeden! :P @Prawdopodobnie do Tymona Nie życzę sobie, aby dobierał się do mnie warn XD @Do tematu Hmmm, trochę pospamowałem ale właściwej odpowiedzi ci nie dam, mogę powiedzieć tylko tyle, że nie wolno pisać Firefoks! Pisze się Firefox, a jak ktoś mi napisze firefoks to mu nogi z d*** powyrywam :P @A jeszcze bardziej do tematu Patrzyłeś czy w folderze Firefox'a nie ma jakiegoś ukrytego folderu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi