Omi Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jak zrobić aby można było pisać w obrembie danego obiektu albo żeby można było pisać tylko jedną literę na jeden obiekt a i jak robić aby po wciśnięci zapis robił się screen z danego pola w grze i nie więcej nie mniej bo nie chce robić screena całej gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 screen_save_part(fname,x,y,w,h) Saves part of the screen in the given filename. HELP'a czytać! wpisałem Screen i mialem odrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Poza tym od czego mamy dokumentację :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a kto mi odpowie na główne pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 nie jestem pewien ale zobacz to string_height(string) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jutro ok, dziś muszę iść spać Ps. Ale na pierwszy rzut oka zdaje mi się że działać to nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 string_width(tekst) to będzie działać. Mierzy szerokość tekstu w pikselach. NIe bo po co użyć opcji szukaj (szerokość tekstu) :boxed: forum :) Edit: acha i żeby ci to bobrze działało użyj if (string_width(zmienna z tekstem) > 5) {akcja} Przy okazji mam pytanie do reszty. Czy da się wstawić do zmiennej string znaczek # tzn pisanie w nowym akapicie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 czyli np if (string_width(keyboard_string) >= 5) {string_width(keyboard_string) = 5} ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tak, ale wtedy już nic więcej nie napiszesz na klawiaturze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omi Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 to może daj przykład co spyro a nie się wymądrzasz zrób np 3 kwadratowe obiekty gdzie można do nich wpisywać dopiero po naciśnięciu na któryś z nich tylko jedna literę w ich obrembie i ma być na środku obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Aleś ty cwany, przecież wszystko masz napisane. A niby jestem interesowny Pisanie =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 DAJESZ KLOCKA PISANIA TEKSTU W EVENCIE DRAW W objekcie następnie zaznaczsz Realtive w tym klocku I iiiiiii GOTOWE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi