Quetzacotl Opublikowano 15 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2004 Mianowicie chcę użyć wartości zmiennej w klocku w którym się ustawia szybkość ruchu. Nie chce nic robić za pomoca kodu, tylko w klockach wszystko. Po prostu mam zmienna szybkosć=o A w klocku w miejsce gdzie trzeba wpisać wartość szbkości chce wpisac tą zmienna, jak jej tam uzyc? bo samo wpisanie nazwy nie wystarcza. Tyle, z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 16 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 A własnie ze wystarczy! Mało tego... własnie tak sie to robi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 16 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 To dlaczego mi nie działa gdy tak zrobiłem :| EDIT: A przepraszam, juz wiem w czym był problem, poprostu zmienną miałem w innym obiekcie i nie ustawiłem żeby oddziaływała na potrzebny obiekt Dzieki Edit Choosen : Tyo to chyba spac nie lubisz co ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 17 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 Nie chcę zakładać kolejnego tematu, to tutaj się zapytam. Chcę zrobić aby pewien obiekt mógł zmieniać swą prędkość, tylko nie wiem który klocek to umozliwia, w "start moving in a direction" w pole speed wstawiam zmienna ktora sie zwieksza o jakąś wartosc za kazdym razem gdy obiekt tez zderzy sie z innym. Jednak nie dziala to w praktyce, obiekt ciagle ma tą samą szybkosc, jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 Ustawiasz alarm który ciągle dodaje jakąś wartość do zmiennej speed, lub innej :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 17 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 No to właśnie nie działa, bo to ma być piłka, ona jest ciągle w ruchu, a szybkość działa tylko gdy obiekt zacznie poruszać, nie wiem jak zmienić szybkość podczas ruchu obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 18 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2004 Tworzysz sobie dowolny obiek i dajesz mu dowolny sprite. Nastepnie w dziale create dajesz klocek execute a piece of code a w nim piszesz : { alarm[0]=1; speed=0; direction=floor(random(360)); } W alarm[0] dajesz ten sam klocek a w nim : { alarm[0]=1; speed+=0.2; direction+=5; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi