Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A z nudów zrobiłem taki se o to mini przykładzik gry "Snake" https://gmclan.org/up1235.html -- mój upek i znajdzcie tam Snake Example... Kurde, wiem że znów link dałem do uploadera, ale no nie wiem jak zrobić do samego pliku <_< Ale oceniajcie :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 fajny przykład :) nowicjuszom może się przydać. Daje 7/10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 https://gmclan.org/up1235_11_Snake_Example.html. Cos podobnego stworzył kiedyś Bigshark. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 <Ciach slash itd.> Blackmaul, geniusz jesteś. \; Zaraz znowu porównam. No, są już inne co dziwić nie może bo wąż Biga waży 440 kb, a twój 8,1. Zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jest takie same bo Blackmaul dał link do tego samego co dał link CRASH geniusze spod koziej górki. Bigsharka przykład jest tu: https://gmclan.org/up130_11_snakebybigshark.html Genialni jesteście, brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak to plagiat? O_o Przeca ja nic nie wiem nawet o pliku Big Sharka !! :[ Kurde... KUR** !! ZADEN PLAGIAT!! Spokojnie, Blackowi się pomyliło, a Pieter i Dziadek są tak genialni, że nawet nie zauważyli pomyłki Blacka... Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 AAA to zmienia kolej rzeczy. Bardzo przepraszam :D Po prostu wszedłem w link co dał black i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mówie Wam, na serio nic nie zlamowałem ani edytowałem :( . Sam robiłem !! Ale jak nie chceta uwierzyć, to macie problem ;/ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Kurde, wiem że znów link dałem do uploadera, ale no nie wiem jak zrobić do samego pliku <_< Więc też ten link zrobiłem: https://gmclan.org/up1235_11_Snake_Example.html. Po czym dodałem, iż bugshark zrobił kiedyś podobny przykład: Cos podobnego stworzył kiedyś Bigshark. :) Źle mnie zrozumieliście :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No bo jak można inaczej zrozumieć jak nie ująłeś tego że zrobiłeś mu linka do pliku w uploadzie, i wyszło jak wyszło. \; Pisz te posty po ludzku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Wydaje mi się, że to nadal plagiat. Dowód: Przykład Crasha - głowa, create: direction=0; czasruchu=7; alarm[0]=czasruchu; dlugosc=10; Przykład Marmota z GMClanu, create: direction=0; // kierunek poczatkowy naszego snake czasruchu=7; // ilosc stepow, przez jaka bedzie stac w miejscu podczas ruchu alarm[0]=czasruchu; // przesuwanie co ten czas, co ustawilismy powyzej dlugosc=10; // dlugosc poczatkowa naszego snake Co widzę?! Usunięte komentarze! Dalej: Crash, głowa, alarm 0: instance_create(x,y,obj_ogon); nastepneX=x+32*cos(degtorad(direction)); nastepneY=y-32*sin(degtorad(direction)); if (instance_place(nastepneX,nastepneY,obj_ogon)) { show_message("Porażka!"); game_end(); } x=nastepneX; y=nastepneY; alarm[0]=czasruchu; image_single=direction div 90; Marmot, głowa, alarm 0: instance_create(x,y,ogon); // tworzymy ogon :D nastepneX=x+32*cos(degtorad(direction)); // kierunek x nastepnej czesci ogona nastepneY=y-32*sin(degtorad(direction)); // kierunek y nastepnej czesci ogona if (instance_place(nastepneX,nastepneY,ogon)) { show_message("Przegrałeś!"); // tu mozna dac dowolny tekst :D game_end(); // tu mozna dac dowolna akcje po przegranej, domyslnie jest koniec gry } x=nastepneX; // przejscie na nastepny fragment ogona i przemieszczenie w kierunku X y=nastepneY; // przejscie na nastepny fragment ogona i przemieszczenie w kierunku Y alarm[0]=czasruchu; // powtorzenie tego image_single=direction div 90; // zawsze kierunek musi byc podzielony przez 90, zeby byl obrazek dobrze obrocony :P Dalej: usunięte komentarze i zmieniona nazwa objektów! Zmieniony jest również zapis skryptów i message, ale jeśli przestawimy szybkość klauna w Catch the Clown, nadal to będzie plagiat. Plagiat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 To ja już nie wiem co myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Eee... Takie to denne trochę O_q I na dodatek widać, że to plagiat... Kurde, wiem że znów link dałem do uploadera, ale no nie wiem jak zrobić do samego pliku <_< Klikasz prawym przyciskiem myszy na pliku i włączasz "kopiuj adres odnośnika" czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zaraz sie wkurze, wyjde z siebie i stane obok !! :[ Czy wy nie kapujecie? ŻADEN KUR** PLAGIAT !! ZARAZ SIE TAK WKU**IE, ŻE... ech... co sie tłumaczył będę -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Z tego wszystkiego można by sklecić jakąś książkę o Holmesie. Zresztą wycinanie komentów z kodu, jak i ich nie wstawianie to barbarzyństwo - w przykładzie (jak i każdym programie) musi być wszystko wyjaśnione żeby było wiadomo który kod co robi żeby się nie pogubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Przedstaw nam dowody, że to nie jest plagiat. Ot, co. Zmieniłeś wygląd, usunąłeś trochę spacji w skryptach i komentarze oraz drobiazgi. Znajdziesz dowód, że twój example nie jest plagiatem - uwierzę ci. Tak, to nie odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 KU**A !! nie wycinałem w ogóle zadnych komentarzy!! Nie rozumiecie? Wy problem macie jakiś? :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=69 http://pl.wikipedia.org/wiki/Plagiat TU MASZ CO TO PLAGIAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Porównajcie sobie: http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=69 Niestety Crash, te same nazwy variable wiele mi mówią. Efekt też jest praktycznie ten sam. Porównałem skrypty - wyłazi na to, że to drobna (a może i wielka) zrzynka. Mogę się mylić, człowiek może robić błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ale może kurde kod to każdy zna... Co sie bęe tłumaczył ? Nie zrozumiecie mnie i tak -_- ! AA i wiem skad ten przykładzik Co pieter walnął.. haha... z tgf.er.pl :P Edit: Ino pewnie dużo osób czytało ten art co tam jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Przykład mi się podoba. Nie wiem czy plagiat, nie mam zamiaru tego analizować ale daje 7/10. :whistling: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 AA i wiem skad ten przykładzik Co pieter walnął.. haha... z tgf.er.pl Nie masz racji. Przykład z GMClanu jest starszy niż art Balona93. Balon93 po prostu napisał artykuł, bazując na tym przykładzie. A i nie masz prawa wmawiać nam, że to twój przykład, bo wszystko napisałeś wg. przykładu Balona93, czyli według łańcuszka: Marmot zrobił sobie przykład. Balon93 napisał na tej podstawie artykuł, nie wspominając nic o Marmocie. Crash zrobił na podstawie tego arta przykład, podpisując się pod nim, nie wspominając nic o Balonie93. Czyli: praca biednego Marmota została splagiatowana przez 2 osoby, w tym ciebie. Nie kontynuuję już dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 dodatkowo powiem, że Balon93 kiedyś pododawał różne artykuły z GMCLAN'u na klikipedię bez pozwolenia i podpisał to swoim nickiem. Teraz są już oryginalni autorzy. Balon93 to stary plagaciarz. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Pitolita z tymi plagiatami, ale crash się postarał bo zrobił ruch skokowy (z tego co pamiętam to w przykładzie bihsharka nie ma tego ruchu). Co do balon93 to jest dla mnie zryty tyle ;]. Jeszcze w dodatku ma nick mojego kolegi (balona) i ma ten sam rocznik (93) ;pp. Pozdrawiam, Iv!n. @down A ty byś przeczytał caly mój post :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 iv!n, przeczytaj cały temat. Tu mówimy o plagiacie innego przykładu. Dobra, dam Crashowi spokój, bo załamie się jak kiedyś Nikas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi