maciusiowo1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam! Mam dla was przykład który pokazuje jak zrobić alarm dźwiękowy (np. klakson przy zderzeniu albo dzwiek kiedy jest mało życia). Może komuś się to przyda. Sam z tego korzystam. Nazwa: Poprawiony Dzwięk Pobieranie:Tutaj Zrobiłem to, bo własnie tworze Przygody Kasperskiego no i musiałem to wykrozystać więc sobie myśle że jakiemuś newbie się to przyda. Czekam na wasze komenty. Z pozdrowieniami maciusiowo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 1.Taki przyklad to se wieszg gdzie mozesz. 2.Po co pisales tak if(sound_isplaying(alarm)) { } else { if(health < 50) { sound_play(alarm); } } Skoro krocej i czyteniej jest tak. if !(sound_isplaying(alarm)) && health < 50 { sound_play(alarm); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ostatnio zalewa nas rzeka kiczu w postaci byle jakich przykładów... Ogólnie do daje 2/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Co się porobiło. Zrobiłem Przykład RPG i teraz wszyscy myślą że byle debil może zrobić przykład. \; Przecież to 2 minuty roboty. Daj przykład czegoś co zajmie 2 godziny roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Skąd wiesz że on to robił 2 minuty? a może robił 2 godziny xD? Ten przykład przyda się ale tylko takim osobą jak Elvis czy inni newbie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 :lol2: Po co taki przykład?? :blink: Przecież to każdy kto siedzi w GM kilka dni potrafi. A newbie i tak nie będą grzebać w przykładach, tylko desperacko rzucą się na forum z takim problemem. Ide robić przykład jak zmienić sprita, wracam za minute. xD EDIT: Nie zrobiłem. Za trudne. Maciusiowo, zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ide robić przykład jak zmienić sprita Świetnie! Bardzo mi się przyda! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Gdy jakieś newbie jest pożądne to sobie wyszuka tego tematu. Jeśli nie to się da mu linka do tego tematu. @Dżecht No wiesz siedze już 3 lata nad GM i wszczoraj wymyśliłem ten przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No wiesz siedze już 3 lata nad GM i wszczoraj wymyśliłem ten przykładSorki, ale jakos trudno mi uwierzyc, no chyba ze kazdego miesiaca uczysz sie obslugi innego klocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No wiesz siedze już 3 lata nad GM i wszczoraj wymyśliłem ten przykład Sorry, ale w to nie uwierzę. Chyba chodzi Ci o to, że GMa odpaliłeś pierwszy raz 3 lata temu, a miesiąc temu zacząłeś się nim naprawdę interesować. Albo uczysz się jak napisał Micanser, no to RESPECT. P.S. Mój nick się wymawia "dżecht", ale proszę o pisanie go "Jecht". W końcu normalnie nie piszesz np. "Ajnsztajn", nie? :huh: (Wiem, czepiam się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ej, przestańcie go najeżdżać. Możecie powiedzieć, że przykład jest słaby, ale mówienie, że "taki przykład nada się tylko takim osobom jak Elvis" to jest to trochę nietakt i wybaczcie, ale mogę dać warna za coś takiego. A przykład można by było lepiej zrobić. Ewentualnie mogłeś dać ten skrypt do tematu gdzie dajemy propozycje kodów do FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ej, przestańcie go najeżdżać. Możecie powiedzieć, że przykład jest słaby, ale mówienie, że "taki przykład nada się tylko takim osobom jak Elvis" to jest to trochę nietakt i wybaczcie, ale mogę dać warna za coś takiego. A przykład można by było lepiej zrobić. Ewentualnie mogłeś dać ten skrypt do tematu gdzie dajemy propozycje kodów do FAQ. Masz rację. Zachowałem się jakbym wszystkie rozumy pozjadał, sorry maciusiowo za ten "najazd" :P Jakiś nie swój jestem dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi