-22- Opublikowano 7 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 który kompilator wybrać FPC(free pascal compiler) czy też GMC(GNU pascal compiler), możliwości mają podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 Free Pascal Compiler ma jedną poważną wadę. W Turbo Pascalu możesz w procedurze deklarować inną funkcję czy procedurę która jest później. Tego właśnie nie ma w FPC. GNU Pascal Compiler ma dość okrojonego assemblera i wogóle stare wersje unitów :( . Na twoim miejscu brałbym FPC, bo w nim możesz sobie zapisać program w formacie prawie każdego kompa (nawet amisi :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowicjusz Opublikowano 8 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 Nie lepiej wybrać trubo pascala 7??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 Nie lepiej wybrać trubo pascala 7??? Który jest płatny??? Jak chce darmowy to mu mówię który jest najlepszy z tych freeware, gpl, gnu czy jak to szło xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 Turbo Pascal 5.50 jest darmowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 ...ale ma mniej opcji niż TP7, FPC i GNU Pascal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-22- Opublikowano 10 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 po pierwsze tp7 to stary złom i tylko pod dosa po drugie fpc jest kompatrybilny z tp7 po trzecie fpc jest multi platformowy od dosa do maca po czwarte w fpc moge używać modułów delphi po piąte fpc jest sto razy lepszy niż złom tp7 dlatego zdecydowałem się na FPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 po szóste fpc ma wiele fajnych przykładów po siódme przypomina starego poczciwego pascala (brak przecinków jest celowy :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 tylko pod dosa tp7 działa jak na razie pod każdym windowsem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 oczywiście jak się ściągnie odpowiedniego patcha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Niekoniecznie. Patch jest do kompów powyżej 233MHz. Inaczej tp7 się włączy ale przy próbie uruchomienia programu wyskoczy błąd: "Division by zero". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 No wiesz. Teraz większość ma takie procki :) . Teraz mam Athlona 2500+ XP, więc musiałem ściągnąć patcha do mojego TP7 :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Ja to nie wiem czemu wolę TP7. Może dlatego, że przypomina mi stare "dobre" czasy, kiedy miałem tylko DOSa i Wina 3.11. :D ExePatch do tp7 - 65kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi