Jecht Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witam, Mam pewien dziwny problem z GM od kilku dni, a mianowicie - jakąkolwiek grę odpalę, która była zrobiona przy pomocy GM, to wyskakuje błąd "failed to initialize Direct Sound Audio". I od tego momentu nie mogę słuchać muzyki, ani nic. Tylko windowsowe dźwięki mam. Mogę to łatwo naprawić, włączając usługę Windows Audio w panel sterowania >> narzędzia administracyjne >> usługi. Ale właśnie chodzi o to, żeby za każdym razem tego nie włączać :) No, i oczywiście o to żebym miał dźwięk w grach z GM. Wie ktoś może co jest tego przyczyną? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Używasz dźwięków w MP3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja tak, ale chodzi raczej o gry robione przez innych. Nawet w przykładach, w których wogóle nie ma żadnych dźwięków, jest to samo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 U mnie nie ma takich problemów. I w ogóle obsługa tego formatu jest porąbana w GM ( bo używa odtwarzacza systemowego, o! xD ). Lepiej było by używać do tego celu jakiegoś dll'ka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Hmm... przeinstaluje GM :) może pomorze. A właśnie, bo może od razu bym zainstalował GM 7, czy można za jego pomocą odtworzyć projekty z 6.1 ? Jak to pytanie już gdzieś padło to sorki, ale co mi zaszkodzi zapytać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Można ( i nie wiadomo co z tego wyjdzie ), ale i tak nie polecam używania GM7. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zaniepokoiłem się ;/ A dlaczego nie polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Brak poważnych zmian w stosunku do 6.1. :P I wszystko co pojawiło się w 7 można zastąpić czymś innym w 6.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ok, dzięki. A reinstalacja nie pomogła i tak :/ Jak się wkurzę to Windowsa przeinstaluję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam podobny problem, tylko z plikami MP3 :( . Za 4 MP3 w ogóle sie gra nie chce wczytać.. jest na to jakiś sposób? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Z plikami MP3 w GM to normalka. Lepiej przejść na OGG i korzystać z SXMS do jego obsługi. Co do błędu Jechta - wystarczyłoby przeinstalować DirectX :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jecht Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Reinstalacja mi właśnie nic nie dała, dlatego desperacko przedstawiłem problem tutaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Mi po wczytaniu jednej piosenki w wav cały program się zawiesza, ale mi to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 zrestartuj kompa to ci zadziała normalnie. dawno temo miałm to samo chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ja porostu nie mam karty dźwiękowej i mi się pojawia komunikat. Zresztą na h*** dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mag_Ognia, po prostu DirectX nie ma gdzie dostarczyć dźwięku i wywala błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 odkryłem straszną rzecz to właśnie przez dźwięk mi się zacinają wasze gry. A takie forumowe hity jak Almora czy Magi woglę mi nie działają... Przez dźwięk. edit: Morze Być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Kiepsko u Ciebie z ortografią :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi