Ikeni Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Tworzę grę w stylu GTA i niewiem jak zrobić parę rzeczy, miedzy innymi: Jak zrobić żeby postać mogła wsiąść do samochodu? Jak zrobić, że np. Kierujesz postacią strzałkami to żeby samochody jeżdziły według "swoich upodobań", a nie jak postać? Jak zrobić żeby samochody i ludzie pojawiali się co jakiś czas ale tak żeby nie było ich za dużo, ani za mało? Jak zrobić żeby samochody jeżdziły np. jeden 5 speed, a drugi 7 speed? To chyba wszystkie moje pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Najpierw użyć opcji szukaj :o to wszystko było opisane i było pełno przykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Znalazłem, będe już pamiętał o Szukajce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ikeni, szukajka na forum nie przyjmuje wyrazów krótszych niż 4, ale od czego jest Google: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...=Szukaj&lr= Zobacz ile stron o tworzeniu GTA wywaliło z naszego forum. Miłego czytania, bo to już było wałkowane xxx razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Masz tu przykład, który ci pomoże w robieniu tej gry. Przykład nie no nie no kolejny noob bierze się za Coś w stylu Gta A dlaczego myślisz, że jest Noob może jest już trochę zaznajomiony w Gm tylko nie wie jak coś zrobić. EDIT:Troszeczkę się spóźniłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie no ąz takim totalnym n00bem to nie jestem. Parę prostych gierek zrobiłem. Tylko jak to pisałem to "trochę" mnie nerwy poniosły, nie lubię jak ktoś mnie nazywa n00bem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dlatego też wywaliłem tamten post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jak zrobić zwiększanie i zmniejszanie prędkości gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 jest takie cos jak room_speed ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 np. room_speed=room_speed*2 Zwiększy tempo 2 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A pomniejszenie prędkości room_speed=room_speed-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Takim kodem dużo nie pomniejszysz... Pomniejszenie 2 razy: room_speed=room_speed/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No i teraz wszystko ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi