kubos Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jak zrobić coś takiego, żeby na początku gry gracz miał ileś tam żyć, bo próbowałem na różne sposoby ale jakoś mi nie wychodziło :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ouh My God.... Jeżeli chcesz zrobić grę naucz się choć troszkę angielskiego... Wszystko jest w klockach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wiem, ale nie wiem w jakim zdarzeniu to dać i dla jakiego obiektu B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Create daj i set lives to np 3 Potem kolizje z wrogiem zrób set lives -1 i go to start position potem ustaw end live - end game Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wiele sposobów ? Najprostszy sposób: 1. Tworzysz obiekt 2. Dodajesz event Game Start 3. Wsadzasz tam klocek Set the Number of Lives :) 4. Kładziesz obiekt w pierwszym roomie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 w create hlto = 50; // zycie ustawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 w create hlto = 50; // zycie ustawione To jest raczej ustawienie zmiennej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ale w ten sposób może ustalić ile ma żyć na początku gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie mam takiego eventa jak Game Start <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi