Marek.S Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ludzik pierwsza klasa :P On będzie musiał dać cię do credits :) no pewnie :P nie za taką grafikę nic nie wymagam, ponieważ grafik ze mnie marny :P ale creditsy mile widziane, albo wspomnienie przy wstawianiu gdy na forum grafika: Marek.S :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ludzie, co wy pie*rzycie z tymi kodami... :P Wystarczy dodać na końcu funkcji "If distance_to_object (...) { (...) }", else {} i tyle... Apfff.... lololol uhuhauahaa lol. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Odbijanie? Ja bym dał w kolizji: instance_deactivate_object(...) alarm[0]=180 Alarm 0: instance_activate_object(...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jak zrobić żeby obiekt 1 przy kolizji z obiektem 2 pchał go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 w kolizji self.speed=other.speed ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wktórym obiekcie mam umieścić ten kod wtym co pcha czy w tym co jest pchany???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W tym pchanym o ile się nie mylę. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nic nie działa obiekt ktury ma być pchany stoi jak ściana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Był taki przykład przesuwania skrzynek, odwiedź uploader Tymona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 No to spróbuj w tym drugim objekcie może to pomoże. A czy samemu spróbować się nie chce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nikas weś ty kup słownik ortograficzny... Boziu zlituj się, "który" przez "u" pisać... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jak ten przykład się nazywa nie ma tam konkretnych nazw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ludzie, co wy pie*rzycie z tymi kodami... :P Wystarczy dodać na końcu funkcji "If distance_to_object (...) { (...) }", else {} i tyle... Apfff.... lololol uhuhauahaa lol. ^^ Spyro... samo distance_to_obiekt nie wystarczy. Jak w roomie będzie dwóch przeciwników, poza tym trzeba zmierzyć direction bo inaczej skąd będzie wiadomo w która stronę ma cię odepchnąć, bo przecież możesz zajść przeciwnika z 2 stron :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Mi chodzi o pchanie kwadrata coś jak w grze ''Supaplex'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 I nie mowcie ze wujek zly Oto chodzilo? :) Mi chodzi o pchanie kwadrata coś jak w grze ''Supaplex'' No to ty chcesz zeby postac odskakiwala od objektu czy zeby objekt sie przesuwal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Chcem aby obiekt się przesuwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 I nie mowcie ze wujek zly 2 Oto chodzilo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 I nie mowcie ze wujek zly Oto chodzilo? :) No to ty chcesz zeby postac odskakiwala od objektu czy zeby objekt sie przesuwal? jaka zgrabna kupka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Mi chodzi o odpychanie we wszystkich 4 kierunkach a nie tylko w lewą strone i obiekt ktury jest pchany przeskakuje po kratkach.Czy nikt nie widział gry Supaplex. jaka zgrabna kupka xD Mi chodyi dokładnie zeby obiekt sie przesuwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Za chwilę dam ci ten przykładzik za dosłownie 5 minut. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 MOWIAC PROSTO CHCE ZROBIC PRZESUWANIE TAKIE SAME JAK PRYESUWANIE DZSKIEDKI W GRYE SUPAPLEX xd Za chwilę dam ci ten przykładzik za dosłownie 5 minut. :] No to cyekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Mam nadzieje ,że chodziło ci o to:Przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Na 100 procent chodziło mi o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jak zrobić? Dotknę obiektu to wybucha inny niszcąc przy tym otaczające jego obiekty???! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REJENT Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Co to pytanie retoryczne? 3 posty pod rząd. Warn. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Co to pytanie retoryczne? Oto odpowiedź: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pytanie_retoryczne A tak w ogóle to nieładnie jest pisać trzy posty pod rząd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jak zrobić? Dotknę obiektu to wybucha inny niszcąc przy tym otaczające jego obiekty???! Zrób parenta, podepnij do niego inne obiekty i niszcz ten parent przy kolizji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 heh, te skrzynki to u mnie w uploaderze są (i tak za późno) REJENT, to nie jest Valhalla żeby się pytać o takie bzdety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi