kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mam prośbe. Niech ktoś napisze, tylko krok po kroku, jak zrobić coś takiego żeby postać gdy zdobędzie daną liczbę punktów przechodził do następnego pokoju. Tylko prosze dokładnie bo jestem jeszcze początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 if score<=liczba punktów { room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Dobra ale gdzie to wpisać. W Execute a piece of code, ale w zdarzeniu jakiego obiektu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 w STEP jakiegokolwiek obiektu byle był w roomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 W create score=0 W step if score<=liczba punktów { room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No przenosi mnie teraz odrazu jak włącze gre i wyskakuje taki błąd: FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object obj_ogien: Moving to next room after the last room. Co to znaczyć ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Że nie ma następnego rooma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 if score >= ileś tam punktów { room_goto_next(); } Tak jest poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Aha działa ale tylko w 1 roomie, a jak juz przechodze do 2 pokoju i sie on pojawi to wyskakuje na jego tle ten błąd co napisałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Dlatego iz w drugim roomie dalej ma tyle punktów i dalej przechodzi do następnego roomu. Możesz zrobić tak if room_goto_next { score-= ileś tam punktów } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No fakt, ale to co mi podałeś to coś nie działa. A nie da sie poprostu zrobić żeby następny pokój zaczynało się od 0 punktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wpisz w creation code w seeting rooma score = 0 :P albo po prostu w create gracza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tak będzie prawidłowo W create score = 0 W step if score >= 50 //Jeśli jest mamy więcej niż 50 punktów { if (room != room_last) //jeśli jest następny room { room_goto_next(); //przechodzimy to nastepnego roomu } else //jeśli nie { game_restart(); //to resetuje się gra } } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zaraz. nie kapuje, gdzie to mam wpisać dokładnie o tym, że w następnym roomie zaczyna z 0 punktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 W create postaci albo w ustawieniach roomu zakładce seeting kliknij na creation code :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja mam chyba jakąś inna wersje GM'a bo w zakładce settings roomu są tylko takie zakładki: Name Caption for the room ----tu??? Width Height Speed Snap X Snap Y w tej drugiej mam to wpisać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 wejdź w file i zaznacz advanced mode ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wszystko już jest OK. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi