Ikeni Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Mam pytanko. Jak użyć POPRAWNIE tego kodu?? direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Hmm a wyskakuje Ci jakiś błąd czy coś? Jaki chcesz uzyskać rezultat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Taki błąd: ERROR in action number 1 of Step Event for object obj_hero: Error in code at line 16: direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y); at position 32: Unknown variable celownik A chcę uzyskać efekt, że postać będzie się obracaćdo kursora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 nie zadeklarowałeś zmiennej celownik. ew. nie ma takiego obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Obiekt celownik nie istnieje. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Aha direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle = direction EDIT: Dodam jeszcze że image_angle jest dostępny tylko dla zarejestrowanego GM'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikeni Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dzięki za pomoc. Mam jeszcze jeden błąd teraz ale na ten nic nie poradzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 A może jednak? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dodam jeszcze że image_angle jest dostępny tylko dla zarejestrowanego GM'a Czytałeś treść tego błędu, "Unknown variable celownik" wi ęc co mi tu z zarejestrowaniem gm wyskakujesz :P Jeżeli masz z czymś problem to zajrzyj do mojego uploadera, mam tam wszystko :] np To :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Czytałeś treść tego błędu, "Unknown variable celownik" wi ęc co mi tu z zarejestrowaniem gm wyskakujesz A chcę uzyskać efekt, że postać będzie się obracaćdo kursora. Nom ale zauważ że podałem rozwiązanie(Ikeni chciał obracanie do kursora) bez jakiegoś obiektu celownik i chciałem tylko doinformować o image_angle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi