Jedi_Master2 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Założę się, że każda osoba z was prowadziłą kiedyś własne forum dyskusyjne! Tutaj chcę wam przedstawić kilka seriwsów z czego ja najbardziej polecam pun.pl http://www.pun.pl/ http://www.forka.eu/ <-pomyliłem się nieco! prawidłowy link http://www.foru.pl/ http://www.xad.pl/ Ale najwiękrzą satysfakcją jest i tak chyba zainstalować skrpyt pobrany z http://www.phpbb.pl/ na własnej stronie! A jaki według was jest najleprzy sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Wow, darmowe serwisy w których nie masz nawet dostępu do FTP. Po prostu odlot. Ja polecam napisać se bardzo prosty skrypt forum ;) A z darmowych skryptów: MyBB, phpBB i ostatnio testuję Ekinboard.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 to są tylko darmowe fora! zawsze możesz znaleźć dobry hosting z dostępem do mysql i tam wrzucić sobie skrypta z phpbb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Wystarczy założyć konto na yoyo.pl - tam są gotowe skrypty, min. for do zainstalowania, a reklamy są mniejsze niż na min. pun.pl . No i skrypty są lepsze ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 największa frajdą, jest napisać własny skrypt forum :D ja tak właśnie zrobiłem, obecnie swój skrypt poprawiam i dodaję w nim kilka bajerów i powiem szczerze - funkcjonalnością nie odbiega wiele od takiego phpBB, a są same zalety: - są tylko potrzebne mi funkcje - do kodu dostęp mam tylko ja, więc ewentualnych błędów nikt nie wyłapie, a i zasady działania forum nie pozna - forum wygląda dokładnie tak jak bym tego wymagał - forum jest integralną częścią strony, razem z nią tworzą jedną całość i są od siebie współzależne szkoda tylko, że napisanie własnego forum to nie taka prosta sprawa (ja moje udoskonalam od dwóch lat) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 z tego co widzę forum na gmc to jest skrypt z kąś ściągnięty (tylko nie pamiętam z kąd) bo pdobny jest na www.gamemaker.nl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 z tego co widzę forum na gmc to jest skrypt z kąś ściągnięty (tylko nie pamiętam z kąd) bo pdobny jest na www.gamemaker.nl *skrypt* forum GMClanu to Invision Power Board. Płatny i dosyć drogi. Ale jak wszyscy widzimy jest bardzo dobry :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 wogóle gmc musiało się nieco wykorzcić! (składka adminów i redaktorów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ta, wierzysz, że któryś redaktor by zapłacił xd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 A znacie takie coś jak www.ipbfree.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 wogóle gmc musiało się nieco wykorzcić! (składka adminów i redaktorów) Na GMCLAN nie ma żadnych składek co do skryptu fora, hostingu, domen czy nagród w konkursach. Za wszystko sam płacę. Ale jak chcecie, to mogą być i składki. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Za wszystko sam płacę. To ty bogaty musisz być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To ty bogaty musisz być :P Lub też pełnoletni i ze stałym źródłem dochodów :P (Tak jak spyro np. ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To ty bogaty musisz być :P On po prostu dzieli serwer ze znajomym, a że jeszcze jest tam adminem to ma zniżkę. A domena też droga nie jest, więc nie musi się bardzo wykosztowywać. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi