Platyna Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Jak można zrobić warunek, że "Jeśli wszystkie obiekty "obiekt" mają wartość image_blend=c_red" wtedy coś tam, coś tam...? Z góry dzięki za pomoc :P EDIT: Problem udało mi się już rozwiązać... Wprawdzie nie tym sposobem o który pytałem ,ale ważne że się udało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 with(obiekt) { if image_blend == c_red { cośtam_cośtam }} Tak to się profesjonalnie robi, sry, nie chciałem posta nabić... ;/ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 a ja tak napiszę poza tematem w właściwie zapytam czy jest jakiś skrypt coś ala outside room tylko outside views ? Tylko nie bijcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 To chyba jakoś z hview i wview trza... Jakoś że if x > wview or x < xview or y > hview or y < yview... Ee, jakoś koślawo, ale zawsze alternatywa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 To chyba jakoś z hview i wview trza... Jakoś że if x > wview or x < xview or y > hview or y < yview... Ee, jakoś koślawo, ale zawsze alternatywa :P Właśnie nie chciałem się z tym męczyć i myślałem że jest jakiś skrypcik, ale dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 with(obiekt) { if image_blend == c_red { cośtam_cośtam }} Tak to się profesjonalnie robi, sry, nie chciałem posta nabić... ;/ :D Tego się tak nie robi ani profesjonalnie ani wogole -_-. Z tego co wiem with robi z robi ospiane wydarzenia z każdym obiekte.... po kolei, leci z kodem sprawdzajacym przez każdy obiekt, wiec skrypt odpali się nawet w momencie jesli tylko jeden z nich będzie miał image_blend==c_red. Ja bym to zrobił albo na tablicach albo tez z with ale wtedy dodał bym jedną zmienną, taka tymczasowa też wystarczy myślę :P PS: Już wiem jakbym to zrobił :P. robimy se taki skrypcik var blend; blend=true; // zmienna pomocnicza with(obiekt) // sprawdzamy w kazdym obiekcie po kolei... { if (image_blend<>c_red) //czy ktorys z nich NIE ma image_blend=c_red { other.blend=false; // jesli ktorys nie ma to ustawiamy zmienna pomocnicza na false } } if (blend==true) // jesli blend jest true tzn kazdy z obiektow sprawdzonych mial { //image_blend=c_red coś tam coś tam; // to robisz te swoje cos tam cos tam xD } Tak na przyszłosć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi