Hobik Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Szukam takiego czegoś w miare łatwego w obsłudze, niechcę się cuzyć jężyka. Znalazłem niestety linki niedziałają ( http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry2112721 ) chodzi mi o ostatni post w tym temacie. Moze ktoś ma działajaće linki do nich. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wiesz to zależy czy masz płaski dach na komórce czy nie. No i czy dach wytrzyma napór kilku osób, tak aby nie wpadły do środka, np. na węgiel (bo nie wiem co trzymasz w komórce). A tak szczerze, to na komórkę gry pisze się głównie w javie - więc wątpię aby istniały jakieś kliki :] Niestety - programowanie w Javie będzie chyba wymagane (ale nie myl Javy i JavaScript). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 A tak szczerze, to na komórkę gry pisze się głównie w javie - więc wątpię aby istniały jakieś kliki :] Niestety - programowanie w Javie będzie chyba wymagane (ale nie myl Javy i JavaScript). Wydawca DarkBasica i 3DGM chyba miał taki clickowy program do robienia gier na komę, ale z tego co czytałem to obsługiwał średnią ilość komórek. Miał, bo z tego co widzę to już tego w ofercie nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Taki program muis być są do niego linki tyle że już nienachdozie i znalazłem je na dwuch różnych forach :( Musi byc klikowy program przydałoby się :D może ktoś ma niech poda chociarz nazwe. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Hobik, był już tutaj wielokrotnie ten temat poruszany i w jednym z nich była podana nazwa programu do robienia gier na komórki. Program ten to Game Editor: http://game-editor.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Hobik, był już tutaj wielokrotnie ten temat poruszany i w jednym z nich była podana nazwa programu do robienia gier na komórki. Program ten to Game Editor: http://game-editor.com/ Tak, tyle że obsługuje tylko komórki (a raczej smartphone) z zainstalowanym Windowsem. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 mam tego Game Editor i ejst bezsensu tak jak pwoiedizał kolega wyżej. Wydaje mi isę ze te dwa programy zamieszczone w tym temacie na tym innym forum ( http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;&do=findComment&comment=2112721 ) mogły by byc dobre ale no niemogę skumac ich nazwy ani ich ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 swietny programy do robienia gier na komorke: gVim, GIMP - OBA ZA DARMO!1one tak serio, to zwyczajnie musisz sie nauczyc javy tudziez np. flasha (niektore komory obsluguja), jesli chcesz zrobic cos na swoj telefon. chcesz miec efekty swojej pracy, to najpierw wykonaj te prace.. whoops. data. whatever. pozdrawiam, przypadkowy post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 lol, gVim. kto się sra z tym na co dzień? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 gVim ssie paukę. Jak już chce się poczuć hardcore, to tylko czysty ViM, gViM ma pitolone ułatwienia :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 lol, to odrazu czysty Vi i tyle. gVim ma wtyczki i TETRISA, jedyna naprawde potrzebna programiscie rzecz :) pietrós, np. ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 no dobra, ty używasz, ale nie sądzisz że do pisania gier i programów lepiej jest używać jakiegoś zaawansowanego IDE ułatwiającym pracę dużo lepiej niż gVim? i nie mówię tu tylko o większych projektach. sam też kiedyś pisałem tylko w Vimie (na windowsie w gVimie), ale po czasie dostałem olśnienia i zrezygnowałem, bo praca w takim IDE jest 2x przyjemniejsza :) ale kto co lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No, poza tym Emacs jest lepszy, w nim masz więcej gier :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 11 odcinek serii "paczcie na datsy postuf" :P Naczy może i ja się przyłączę do tej rozmowy: Java rulez :D Poza tym, kto Wam broni, żebyście zainstalowali se Windows® Smart Mobile na komórce ? ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Rotfl, Spyro - ty mówisz, że Java rulez? Przecież to opensource, którego ty nie lubisz! Przecież to wytwór firmy która robi jedną z wersji Uniksa, systemu który bezcześci dziedzictwo przecudownego Windowsa! Przecież Sun - twórca Javy procesował się o Javę z Microsoftem i MS przegrał! [ jakby nie było, dla mnie java rulez, unix rulez, windows sucks, microsoft sucks ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 gvim UŁATWIA pracę. marmot, gdyby nie m$ to byś teraz tu nie pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Może i bym nie pisał, ale gdyby nie Linux, to bym nadal nie wiedział jak M$ ogranicza ludzi w jednym głupim W1nd0ws xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Java smells like a poop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 @marm, parę wyżej: No właśnie, java rulez, bo jako jedyna sprostała na razie potędze MS'a w zwykłej rozprawie sądowej xd. Sun to n/c, ale javę lubię akurat za spore możliwości... Mobilne :P. Sun sucks, java rulez, unix sux, MS rulez, Windows® rulez xP (ja mam więcej rulezów, widzisz :D). Chociaż i tak na pierwszym miejscu zawsze będzie dla mnie poczciwy XML ;PPP Poza tym, twoje rozumowanie w ostatnim poście jest całkowicie błędne: bez MS nie byłoby konkurencji w postaci Linuxa, więc i tak i tak byś tu nie pisał i nie miał byś porównania xP (które w tym wypadku jest dla mnie oczywiście całkowicie niesprawiedliwe ;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 O rly? Uniksy były o dekadę wcześniej od Windowsów :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 NIe musze wspominać że przy systemie DOS jeżeli coś nie działało, to znaczy że komputer sie zepsuł a nie system :] M$ głównie trzyma dx9c. Możliwości tego engine są tak ogromne, że przebija wszystkie inne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Direct X to nie jest engine, tylko biblioteki. A aktualnie to juz 10. I Windows nie ogranicza uzytkownika : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 I Windows nie ogranicza uzytkownika : ) Dokładnie, nawet nie ogranicza dostępu do komputera dla osób z internetu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dokładnie, nawet nie ogranicza dostępu do komputera dla osób z internetu :) . Marmot, doprowadzasz mnie do szału ze swoimi docinkami anty-windowsowskimi xD czy wiesz, że w 2007 roku najwięcej błędów systemowych (czytaj wydanych patchy) miał linux? najmniej ma na razie Vista (której i tak nie lubię xd) a na 2 miejscu jest Mac OS X (hah, to roxi!)? Więc łaskawie zamknij twarz (o, i spyro też!) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Marmot, doprowadzasz mnie do szału ze swoimi docinkami anty-windowsowskimi xD czy wiesz, że w 2007 roku najwięcej błędów systemowych (czytaj wydanych patchy) miał linux? najmniej ma na razie Vista (której i tak nie lubię xd) a na 2 miejscu jest Mac OS X (hah, to roxi!)? Więc łaskawie zamknij twarz (o, i spyro też!) :P Jaki Linux? Miał najwięcej wydanych patchy bo jest non-stop rozwijany i wszelkie zgłoszenia użytkowników są poprawiane. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jaki Linux? Miał najwięcej wydanych patchy bo jest non-stop rozwijany i wszelkie zgłoszenia użytkowników są poprawiane. :) tamten post i tak miał na celu uspokoić marmota ;p w PC Format pisali o wydawanych patchach xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Moim zdaniem obsluga w linuxie jest zatrudna. Żeby zainstalować grę / program nikt sie nie obędzie bez komend. Dla początkujących to rzeź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Moim zdaniem obsluga w linuxie jest zatrudna.zależy jakie distro. w Ubuntu prawie wszystko jest zautomatyzowane i większość operacji wymaga wyłącznie klikania i czytania jakie komunikaty wypluwa :) Żeby zainstalować grę / program nikt sie nie obędzie bez komend. Dla początkujących to rzeźprawdę mówiąc, to tylko do Wine używam konsoli. Cedega ma graficzny interfejs i nie ma problemu z instalowaniem gier. także początkujący pingwiniarz powinien poradzić sobie bez problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikage Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 yyyy....chłopaki , trochę zbaczacie z tematu :D ..... PS. I tak każdy wie że najlepszy jest emulator amigi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Moje zdanie jest takie: Windows dla normalnych użytkowników komputerów domowych (czyt. gracze itp.) i myślę, że firm, a Unix/Linux dla serwerów, osób które programują pod różne platformy (nie mówię, że tylko Linux, oczywiście Windows i inne jeśli takie są też :P), fanów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi