Sasuke-Kun Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jak zrobic hp i mp i co napisac zeby jak przycisne z to leczy mi się mp a i jeszcze zeby bylo widac te hp i mp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 1.uzyj opcji szukaj 2.przeczytaj faq 3.popatrz kursy i przyklady 4.poczytaj helpa oto co musisz zrobic zanim napiszesz temat ;p i to takze odpowiedz na twoje pytanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Stwórz 2 zmienne a w evencie klawisza Z zwiększaj wartość jednej z nich. Do wyświetlania użyj funkcji draw_text. I wuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 jak stworzyć zmienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 jak stworzyć zmienne np. tak: mp = 666; hp = 123; Kiedy przyporządkujesz wartość do zmiennej to się sama zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 jak stworzyć zmienne Radzę zacząć od podstaw i przeczytać artykuły na GMClanie i/lub zapoznać się z helpem z GM. A potem wrócić i nie pytać o takie banały :) A zmienne deklarujesz przez nazwa = wartosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 dzięki za pomioc wszystkim jestem nowy i odrazu chcę wszystko umieć już taki jestem :lol2: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 dzięki za pomioc wszystkim jestem nowy i odrazu chcę wszystko umieć już taki jestem :lol2: :sp_ike: Nie, trzeba stopniowo poznawać język aż się go nauczy, nie ma nic od razu :p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 mam jeszcze jeden problem bo niewiem jak zrobić żeby było widoczne mp i hp bo ktoś tu mówił ale nic z tego niezrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 draw_text(30,30,"mp"+string(zmienna)) // chyba tak bo na tym kompie nie mam gm-a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 nadal mi niepokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 w drawie: draw_text(10,10,hp) ;) @down:ah no tak Marmot nawet w tym kursie na gmclanie tak pisze :P ja jak chcialem zrobic cos takiego create: napis=abc draw: draw_text(10,10,napis) to nie musialem nic zmieniac "real" :huh: tak by bylo draw_text(10,10,real(napis)) a tamto wyrzej tez mi dziala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Nie, bo: draw_text(10,10,string(hp)) Jak chcesz wyświetlać zmienną liczbową, to musisz ją najpierw zamienić na tekstową za pomocą string() :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 @down:ah no tak Marmot nawet w tym kursie na gmclanie tak pisze :P ja jak chcialem zrobic cos takiego create: napis=abc draw: draw_text(10,10,napis) to nie musialem nic zmieniac "real" :huh: tak by bylo draw_text(10,10,real(napis)) a tamto wyrzej tez mi dziala :P No bo napis przechowuje typ string, więc stringa nie da się zamienić na stringa. A real nie przechowuje tekstu tylko liczby zmiennoprzecinkowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 nadal nierozumiem może zrobicie demko :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czego tu nie rozumieć draw_text(10,10,string(hp)) skrypt odpowiedzialny jest za rysowanie tekstu ustawiasz zmienną i ta zmienna jest rysowana. Upewnij się tylko czy zdefiniowałeś zmienną i że skrypt masz wstawiony w DRAW. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 zrobi ktos demko plz bo niemogę was zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 zrobi ktos demko plz bo niemogę was zrozumieć Czego kuźkwa nie rozumiesz? O_o Wstaw ten kod w draw: draw_text(10,10,string(hp)) a gdzie jest napisane hp wstaw tam zmienną odpowiedzialną za hp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 nadal niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Jak kuźde nie ma O_o <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Dzięki wybawicielu!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 No problemo ;) tylko wstawiłem ten skrypt co ci go wyżej napisałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi