hifos Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 Jestem początkującym w game makerze i na razie robie gry 2d. Chciał bym się spytać jak zrobić pasek życia tak żeby był w jednym miejscu na ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Października 2004 Czyli chodzi o to, że masz wyświetlane przykładowo 3 statki kosmiczne, a jak zginiesz, to masz rysowane 2 statki kosmiczne itd.? Stwórz nowy obiekt, wstaw go do room'a. W event draw daj skrypt: zycie = sprite0; for ( i = 0; i < lives; i +=1 ) { draw_sprite(zycie,-1, 10 + i * sprite_get_width(zycie), 10); } sprite0 zmien na nazwę sprite'a, który ma służyć jako ikonka życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifos Opublikowano 25 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 :) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifos Opublikowano 25 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 mam jeszcze 1 pytanie :) jak zrobić pasek heltów tak jak w bijatykach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 25 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 Do tego właśnie masz klocka o którym mówił Mamrot :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifos Opublikowano 26 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 Zrobiłem tak jak marmot napisał. Ale mam jeszcze problem. gdy mi się ekran przesówa za bohaterem, to ten pasek zostaje z tylu nie przesówa się :( prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 26 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 x=view_left; //gm 5.0-5.3 y=view_top; //gm 5.0-5.3 x=view_xview //gm 6.0 y=view_yview //gm 6.0 Kodzik daj do stepa w objekcie który "pokazuje" pasek żyć (oczywiście bez tego po // bo to tylko komentaże). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifos Opublikowano 26 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 Nikolas_1 coś nie działa. Ten wyżej kod wpisalem do game makera 5 a pasek nadal sie nie przesówa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 26 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 W klocku zaznacz Relative. Jakbyś nadal sobie niemógł poradzić kliknij (prawym i zapisz element dicelowy jako...) tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hifos Opublikowano 27 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2004 dzięki! :thumbsup: wszystko dzieła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 to nie umiesz? to co z ciebie GM :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Każdy kiedyś zaczynał Kosiek <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Nie wskrzeszajcie starych tematów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Dzięki Wam :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Miałem ten sam problem i dzięki wam już to zrobiłem jak tylko zrobie moją gre to odrazu zamieszcze jątutaj, będziecie pierwsi ktrórzy w nią grają :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Nie ma sprawy. Pamiętaj tylko, że tak z 80% poruszanych problemów było poruszanych już na forum i wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Tak... gdzieś na jakimś forum widziałem lekcje korzystania z forum i cytat "Use Power of Szukaj Button" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi