Misieq Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Jak zrobic NPc ktory kupuje lub sprzedaje itemy prosze o szybka odpowiedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Zbyt duży algorytm by podać coś na szybko, o ile w ogóle ktoś Ci pomoże. Lepiej zacznij szukać w przykładach i na forum oficjalnej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 if (akcja kupna) { kasa-=tyle ile ma ci ubyć akcja pokazywania przedmiotu w plecaku } if (akcja sprzedaży) { kasa+=tyle ile ma ci ubyć akcja kasowania itemu z plecaka } na szybko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 OK ale moglbys mi to objasnic offtopic-odblokuj mnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 co tu jest do objaśniania wszystko napisałem :P f (akcja kupna) //jeśli kupisz item { kasa-=tyle ile ma ci ubyć//odejmuje ci kase akcja pokazywania przedmiotu w plecaku//pokazuje przedmiot w itemie } if (akcja sprzedaży)//jeśli coś sprzedasz { kasa+=tyle ile ma ci ubyć//dostajesz kase akcja kasowania itemu z plecaka//i item znika ci z plecaka } więcej nie mogę ci powiedzieć nie znając kodu jakim pisałeś plecak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 A da się pokazać przedmiot w itemie ... ? xD Ja to bym dodał jeszcze w tej funkcji zmienne przedmiotów i jakiegoś controllera ekwipunku - że np. jeśli masz przedmiot A, to w contrrollerze zmienna A przyjmuje wartość 'true' a jeśli nie masz, to 'false'. Wtedy łatwiej rozróżnić, czy da się kupić, czy nie, a akcje rysowania itemu będą także w controllerze, bo inaczej to mogą być błędy z kupowaniem i sprzedawaniem - będziesz mógł np. sprzedać albo kupić item, parę razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieq Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Sluchajcie ja mam plecak z przykladu gnyska rpg_item_example mam jego plecak mam pare skryptow get_item, add_item itd co mam podac jaki kod z get_item czy cos?? pls pomozcie mi EDIT i tak przy okazji co trzeba zrobic zeby jak mam objekt obj_bloker to zeby j go postawie na inny objekt np# obj_kamien to zeby ten obj kamien nie znikal tylko zeby normalnie sobie tam stal... pls odpiszcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi