Syliush Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Potrzebuje przykładowego silnika rpg a ogólnie mi chodzi o: postać która atakuje mieczem, ekwipunek, przedmioty i exp (rozdawanie punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 jak byś zajrzał do downloadu strony to byś zobaczył że tam jest coś typu tibia wystarczy dorobić sobie animacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Nie wspominając o systemie rozliczania obrażeń i walki Dziadekkleofasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ale w/g mnie, to tamten jego przykład był dość prosty do zrobienia... (bez obrazy :P) - sam se takich robiłem od groma jak robiłem rpg-i... xP Uważam, że najlepszym przykładem RPG-a był przykład o nazwie "system walki ala tibia" zapodany bodajże przez Pieter6'ścia... No dobra, przyznam się, że raz wziąłem z niego wzór do jednego mmorpg'a, chociaż bardzo łostracko go przerobiłem... (Nie bój grzyba piterze, będziesz w creditsach xD), wystarczyło trochę pomyśleć... :D A tak btw, to zawsze mnie zastanawiało, po kiego silnik do RPG-a ?? Rozumiem, jeśli chodzi o mmo, ale tutaj to jest kwestia jednego, dwóch kontrolerów z globalnymi... xP Tzn. jeśli już gadamy o rozbudowanym PRG-u typu Warcraft, to tutaj, przy większej ilości kontrolerów przydałby się silniczek, albo chociażby prosty DLL... No już w ostateczności DS :P A jeśli się robi mmo, to bez jednego dll-a ani rusz, tu już chyba nie muszę tłumaczyć... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja też robiłęm ten przykład xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Aha, no to gratz za sukces i pracę ! I wogle podziw i respect ! xD @eidiot: ale jaja mam 200 postów xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramza Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ja tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Może nie masz zarejestrowanej wersji GMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Witam! Niechce robic podobnego tematu ale jak siagam ta "System walki RPG ala Tibia" i chce odpalic to wyskakuja jakies ERRORy. Prosze o Pomoc! Mógł byś powiedzieć jaki error bo wróżką nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ja też robiłęm ten przykład xD to nasze wspólne dzieło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramza Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Ok to tak: Jest pare błędów a to 1: Tak jak ktos napisal powyzej "Musisz miec zarejestrowana wersje" chyba masz racje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Masz GM7 nie zarejestrowany i dlatego.Lepiej zrób to przez GM6 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 GM6 niema nawet na oficjalnej stronie GameMakera :P Gdzie indziej tez nie znalazlem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Jak to nie ma :boxed: ??? Oto link http://gamemaker.nl/old/gmaker61.exe Wystarczyło poszukać w Old Versions. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi