Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Nazwa: Game Maker Developer Console. Wersja: 3 Autor: Pieter6 Opis: Zaawansowana konsola developerska jak w grach FPS... Download: GM Log Console v3 Uwaga! przy uruchomieniu przeczytajcie całe info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 WOW fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 dziękuję za pozytywne komentarze xD (dużo ich :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiv Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 elegancko :D z pewnoscia sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 No ludzie ! Toż to profesjonalizm ! Eleganca konsolka ! On ze trzy tematy założył, żeby skończyć ten przykład ! xD No, myślę, że jest to po prostu zaawansowanie rozbudowany jakowy chatbox z funkcją "do when did" :P czyli wykonywaniem pewnej akcji po wpisaniu odpowiedniej komendy... Qrcze, wymyśliłem tą funkcję dopiero ze dwa lata temu (dwa miesiące temu udoskonaliłem :D)... Żebyś zapdał ten przykład wcześniej, to ocaliłbyś mnie przed zawaleniem jednego znaczącego projektu w mojej pracy... xD No w sumie to dwa lata temu może i te rzeczy nie były tak rozbudowane, a i tak dwa lata temu mnie na tym forum nie było x] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ciesze się że ci sie to podoba :P było by dawno w przykładach na stronie gdyby ranmus chciał to tam dodać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Fajna fajna :) mam małą taką prośbę. Czy Ktoś by mi mógł wykastrować funkcję cons_draw() w tym przykładzie? Chodzi mi oto , aby rysowaćgdzieś tekst pokolorowany na zasadzie "^3cośtam ^1Ble" np.stworzyć funkcję np draw_text_colored(x,y,text) Pieter6 wie o co chodzi, nie wiem jak inni. Próbowałem sam wykastrować "cons_draw()" ale mi nie wychodziło. Jak coś usunąłem to odrazu bugi i inne. Pomoże ktoś? :) PS. Pieter6 czy ty ostatnio nie przymierzałeś 3 nowe awatary? jakieś 2 z mangą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 puzniej ci to wykastruje :P tak mam dynamiczny avatar ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Bardzo dobrze wykonane, podoba mi się :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 @Cekol: A sam nie mógłbyś użyć funkcji draw_text_color w scripcie ? Pieter6 czy ty ostatnio nie przymierzałeś 3 nowe awatary? jakieś 2 z mangą? To już chyba hentai xD Heh, sam się zastanawiałem, co tak szybko Pieter6 avatary zmienia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ej tam, mnie nawet funkcja /help nie działa xD. Pozdro, Iv!n. EDIT: Już sobie poradziłem, trzrba dać spacje po funkcji, pewnie szuka argumentów xD. Popraw to Pieter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ok zaraz sprawdze... Edit: poprawione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Moje uwagi: 1. Daj obsluge '#'. 2. Po wpisaniu dluzszego tekstu jest on dzielony na czesci zeby zmiescil sie w oknie. Jezeli wystapi blad - np. funkcja nie znaleziona - podana komenda zmienia kolor na czerwony, ale tylko 1 linijka podzielonego tekstu, bo reszta zostaje biala. 3. Dobrze by bylo gdyby program zapamietywal, np. do 10 ostatnich komend. 4. Polskie znaki - albo dodaj ich obsluge, albo usun spacje ktore je zastepuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Moje uwagi: 1. Daj obsluge '#'. 2. Po wpisaniu dluzszego tekstu jest on dzielony na czesci zeby zmiescil sie w oknie. Jezeli wystapi blad - np. funkcja nie znaleziona - podana komenda zmienia kolor na czerwony, ale tylko 1 linijka podzielonego tekstu, bo reszta zostaje biala. 3. Dobrze by bylo gdyby program zapamietywal, np. do 10 ostatnich komend. 4. Polskie znaki - albo dodaj ich obsluge, albo usun spacje ktore je zastepuja. szukasz dziury w całym... 1. Daj obsluge '#'.o ile pamiętam żeby "#" działało daje się "\#" tyle ze to tu nie działa o.O a co do polskich znaków to zależy od czcionki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 OMG! Pieter masz nowy nick ;pp. Tak ogólnie konsolka fajna ładna, ale czy byś mógł wyodrębnić rysowanie kolorowego tekstu? (tzn. tą funkcję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie xD naucz się sam :P ja się trochę namęczyłem żeby to wszystko zrobić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Umieć to bym umiał, ale widze że to dużo czasu by (mi) zajeło. Coś tam będe próbował. Pozdro, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi