gamemaker1993 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 mam taki problem przesadziłem trochę z mapą i gra się troche przycina co mi na to poradzicie z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Zmniejsz, albo podziel na kilka. Możesz jeszcze zhakować GMa. :P Gdy będziesz dzielił na kilka, możesz zaznaczyć w tych roomach opcję Persistent, żeby gra pamiętała jak wygląda "cała" plansza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 dawidus jak mam podzielić na kilka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Normalnie. ;P Zduplikuj sobie planszę. W jednej kopii zmniejsz np. długość o połowę. Kliknij na zielonego ticka. GM powinien się zapytać czy ma usunąć obiekty spoza planszy. Zgódź się. W drugiej kopii planszy musisz przesunąć wszystkie obiekty w skali X o połowę długości planszy w lewo (czyli np. -1024), potem zmiejszyć długość planszy o połowę. Dalej tak samo jak w przypadku pierwszej kopii (czyli akceptujesz itd). Musisz jeszcze dorobić mechanizm przenoszenia się z jednej planszy na drugą, gdy bohater jest na jej skraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 ok dzięki dawidus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Zrób 2 plansze. Jeśli bohater dojdzie do krawędzi to przenosi się na drugą.... Lub ustaw jeden długi prostokątny obiekt. Po zderzeniu z nim przenosi się na drugą planszę. Jeśli napiszesz kod, gdzie zapamiętuje współrzędne kolizji, to przejście będzie płynne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi