Patrysław Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 W związku z coraz liczniejszymi pytaniami z problemami ze sprzętem komputerowym/programami itp w valhalli, od dziś ustanawiam ten temat jako jedyne takie miejsce do zadawania takich pytań dla zachowania porządku na forum. Każdy inny wybryk z nowym tematem będzie się końćzył połączeniem z tym tematem, a w skrajnych przypadkach warnem - dziadekk oczywiście pomijając tematy o problemach z kompami i grami można spróbować założyć temat z pytaniami o np. wiatrówkach albo sklejaniu modeli samolotów. a nuż zamieni się w ciekawy temat w valhalli. :P Gdzie mogę znaleźć jakiegoś patcha, który zezwalałby na pisanie polskimi fontami w Adobe Photoshopie 6.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Ja mam takie pytania (może są trochę amatorskie ale co tam): 1) Jak zaokrąglać obiekty w ANIM8OR? Bo nie podobają mi się takie kwadratowe kule itp. 2) Czy można modelować w Micrografx Simply 3D? Dokładniej, modyfikować kule, prostopadłościany itp. Wie ktoś jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mam okrutniczy problem z kompem. Podczas grania w niektóre gry (Icewind Dale II, Full Spectrum Warrior) zawieszają mi się one nagle. Dzieje się to w róznych momentach. Charakterystyczną rzeczą jest to, że dźwięk zacina się i powtarza. Przykład: - Yes Sir... Sir... ir... ir... ir... ir... Mam Athlona XP 1800+ i Radeona 9600. Co może być powodem? Jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 A system? Czasami gry tak robią jak masz wgrany Service Pack 2 do XP bo brakuje im jakiegoś pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Rzeczywiście. Zapomniałem napisać. Mój system: Windows XP Professional Service Pack 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Hmmm. Sprawdź sterowniki karty graficznej. Jak je przeinstalujesz i nadal tak będzie, to spróbuj sformatować dysk i później zainstalować system jeszcze raz. Mój kuzyn też tak miał i jak przeinstalował system to mu zaczęło pięknie wszystko chodzić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Przeinstalowałem wszystkie sterowniki jakie można była było (+ Direct-X'a). Dalej nie działa. A jakoś nie ma ochoty formatować dysku. :D Może na Świętach przeinstaluję Windowsa. Do posta poniżej: Marmot napisał: spróbuj sformatować dysk i później zainstalować system jeszcze raz Wiem, że nie muszę formatować dysku, ale to zalecał Pan Świstak i ja mu odpowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie musisz formatować dysku, żeby przeinstalować Windowsa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 CHodzi w jakim jesteś stanie.Jeżeli windows ci sie wogule nie uruchamia to zjadamy ciacho(partyjcje).Fajnie ma linux,można u niego mieć emulacji Mac'os'a,windows i jakiś tam jeszcze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jeszcze Linux emuluje DOSa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Ciąg dalszy mojego problemu: Przeinstalowałem Wingrozę. Komp chodzi nieco szybciej, ale nie pomogło to w niczym, w związku z moim problemem. Co mogę jeszcze zrobić? HELP ME! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Sprawdź czy nie masz jakichś niepotrzebnych programików. Takie "cusie" czesto spowalniają kompa i wywołują rózne błędy i zwieszki. Spróbuj przeinstalowć gry, które ci się zacinają. Przypomnij sobie moment, w którym zaczął się problem. Co wcześniej instalowałeś? Może pierwszy raz wszedłeś na jakąś stronę itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Może spróbuj przeszukać komputer w poszukiwaniu Adware? Powiem tobie też tak: 1. Usuń takie pliki (jak masz): - sulfnbk.exe - WinAdToolsX.dll 2. Zainstaluj AVG 7.0 FREE (http://www.grisoft.com) i przejdź nim dysk. 3. Ściągnij Ad-Aware (http://dobreprogramy.pl) i przejdź nim dysk. 4. Przypomnij sobie czy instalowałeś coś przez przeglądarkę (Flash itp.) 5. Zainstaluj Kerio Personal Outpust Firewall (http://kerio.com) i nie przepuszczaj programów i połączeń wykonywanych przez WildTangent 6. Odinstaluj wszystkie Gator Application itp. 7. Zainstaluj Firefoxa (http://getfirefox.com) i nim przeglądaj strony (bezpieczniej, nie instalują się żadne spyware, brak poważnych dziur, MS Ciebie nie szpieguje :D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 25 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Tak głupi to ja nie jestem. :D Wszystkie wirusy i inne spyware'y już wcześniej usunąłem. :) Jeden koleś na innym forum (magazynu ENTER) napisał: Proponuję przeprowadzić standardowe postępowanie : - sprawdzenie temperatury i napięcia (w stresie) - wyjęcie RAM-ów i kart rozszerzeń, przeczyszczenie styków, włożenie - pozbycie się kurzu Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2004 Tylko co to zmienia z kartą graficzną? Może jedynie polepszyć szybkość ramu. EDIT: Przeczytałem tamto forum gdzie też się zwróciłeś o pomoc. Dobrym postępowaniem jest też, sprawdzenie czy wentylator wogóle tobie chłodzi. Wystarczy zdjąć obudowę i włączyć kompa. Pozatym na jakim złączu masz dysk? ATA czy Serial ATA? Bo tutaj też może być przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Cos z moim internetem jest nie tak. Gdy chce cos sciagnac ze strony to mi sie pojawia jakis blad. a wirusa raczej nie mam bo posiada,m najnowsze programy antywirusowe itd. Instalowalem rozne przgladarki i dalej to samo, mial ktos kiedys podobny problem?? a moze ktos wie jak go rozwiazac?? :( :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Argh... Podaj treść błędu - będzie łatwiej pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 internet explorere nie moze pobrac (nazwa pliku) program Internet explorer nie moze otworzyc tej witrynay internetowej. zadana witryna jest niedostepna lub nie mozna jej znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ale to tylko sie pojawia na jednej stronie czy na wielu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Za kazdym razem jak chce coś sciagnąć :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Może coś jest źle ustawione w opcjach przeglądarki/internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 tylko ze nie wiem co! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 A jaką masz przeglądarke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 internet explorer. probowalem kilka wersji internet explorer ale za kazdym razem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Spróbuj tak: 1) Internet Explorer -> Właściwości -> Zaawansowane i kliknij "Przywróć domyślne" 2) Popatrz w zakładce Zabezpieczenia - może coś masz źle ustawione :) 3) Zakładka Połączenia - może coś tutaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Nic to nie dalo :(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Hmm.... Niewiem. Może kto inny pomoże (I need medic!) bo ja nie wiem. No życzę powodzenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Czy format dysku pomoże?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 To pomoże: http://getfirefox.com !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś nie tak z IE? Denerwuje cie ten program? Wgraj Firefox! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 2005-01-08 18:40:17 W przeglądarkach Mozilla i Firefox wykryto kilka błędów, które pozwalają przejąć kontrolę nad komputerem oraz wydobyć informacje na temat plików systemowych. Błędy wykryto również w kliencie pocztowym Thunderbird. Think about it... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi