_Lukasz_ Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 1.Możecie mi powiedzieć jak włączyć 3d w GM 6 i gdzie mam wpisywać te liniki?? 2.Jest jakieś spolszczenie do GM? 3.Gdzie można znaleść jakiś dobry długi kurs do GM 6? Z góry dziękuje tym co mi odpowiedzą na moje pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Października 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 1) W helpie wszystko napisane, ostatni dział. 2) Nie, bo po co. I tak jezyk GML jest po angielsku. 3) Takiego jeszcze dlugo nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 4 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2004 1. http://www.gmclan.iglu.cz/index.php?czytajart=14 - artykuł Marmota o 3d w Game Makerze. 2. Możliwe, że pojawi spolszczenie helpa zrobione przez forumowiczów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lukasz_ Opublikowano 5 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 No dobra przeczytałem ten kurs 3d ale niewiem gdzie to wpisać, albo co mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 Normalnie, tworzysz skrypty xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Lukasz_ Opublikowano 5 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 Możesz mi napisać jak mam to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 Możesz mi napisać jak mam to zrobić?? <{POST_SNAPBACK}> Nawet nie znasz PODSTAW Game Makera, a bierzesz sie za 3D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2004 Zakładka scripts. Tam dajesz insert i spoko. Później w evencie dajesz execute a script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptor1989 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nom zakładka scripts, a później (nie ma tego insert) co mam włączyć? Mam wszystko przygotowane do stworzenia gry, ale nie wiem jak włączyć tryb 3d! :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 19 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2004 Jeżeli masz niezarejestrowaną wersje(czy niezakrackowaną :D) to nie musisz sie męczyć,nie pójdzie :(.Jak co to w www.gamemaker.nl jest wersja edytowalna i fajne scrypty są :) Spolszczenie?Ja robie :P.Nawet trudno,bo tego baaardzo dużo.PO prostu dla weterana game makera nie będzie mu to ułatwiało,gdyż to robi z pamięci :).Jednak help i prog po pl dla początkujących by sie przydał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 Help to tak, ale co do całego przogramu to potrzymuje zdanie innych nie ma sensu bo jak przetłumaczysz sprite na duszek albo ikonka lub coś w tym stylu to trudno jest skapować do czego odnosi się np. sprite_index itp... A żeby nie było offtopic: Włączyć 3d to wystarczy w create dać code: d3d_start() I tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 A w destroy dać code: d3d_end(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptor1989 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co tu jest źle: { friction = 0.2; // initialize 3D d3d_start(); d3d_set_hidden(true); d3d_set_lighting(false); d3d_set_culling(false); // interpolate textures texture_set_interpolation(true); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 A w co to dałeś? Do stepa czy do create? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raptor1989 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 create Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi