Marmot Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Start tury: 11.02.2007 - 23:05 Temat: Gra na podstawie piosenki (w sensie, że pomysł jest inspirowany tekstem nagrania, bądź gra jest zobrazowaniem treści którą przesyła nagranie) Czas: 24h Do boju :F PS. Oddając prace wspomnijcie, jaka piosenka była dla was wzorem :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 o kurde to żeś wymyślił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 haha, ok, szkoda że 24h bo SoulJah bym posłał ;p Ale nie no na ten temat się skusze, nie ma opcji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 @pablo: Taki temat to raj dla fanów reggae, ragga, punka i hardcore, bo mogą przesłać przekaz piosenek lub przedstawić tekst tej piosenki przez grę :) . Poza tym, wybór jest dość duży, np. zrobisz symulator walki z nałogiem w myśl piosenki Zabili Mi Żółwia - Jaracz :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 JEZUUUUU!!! Taki temat, a jutro do budy :crying: Chociaż w sumie ja słucham metalu, a chyba najchętniej black, death...w sumie to może dobrze, że nie będę miał czasu zrobić swojej gry na konkurs :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 ja jakoś nie mam muzy ktora by niosła odpowiednie przesłanie xD moze coś z Arki Noego xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 a mozna nagrac samemu utwor i pozniej zrobic do niego gre ?? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Podziękuję nie skorzystam z tematu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Taki temat to raj dla fanów reggae, ragga, punka i hardcore, bo mogą przesłać przekaz piosenek lub przedstawić tekst tej piosenki przez grę :)Nie rozumiem dlaczego takie rozgraniczenie. To już inne gatunki się nie nadają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 @Patrysław: Nadają się, tylko te najczęściej niosą jakieś przesłanie jeżeli patrzeć na muzykę która jest tworzona ostatnimi czasy ^^ . Co jak co, ale gry na podstawie "muzyki" typu Explosion, I Don't Need A Man czy innych się raczej nie zrobi ;p . @marcinzzz95: A jaki to ma sens? Ty nie robisz utworu do gry, robisz grę na podstawie utworu, tak jak wcześniej podałem przykład. @adster: No widzisz, już możesz zrobić jakąś grę o robieniu złych rzeczy ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 łeh... gupi temat XD a mogę wziąć piosenkę z jakiegoś filmu, np. początek El Dorado? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 A ta muzyka ma jakiś tekst, opowiada o czymś ten tekst ;p ? Bo w tym temacie o to chodzi, że nie dajemy muzyki żadnej do gry, tylko robimy grę na podstawie motywu z tej piosenki. Na przykład - w piosence Siekiery "Misiowie Puszyści" jest w refrenie tekst "Szewc zabija szewca, bumtarara, bumtarara" i robisz wtedy grę, że sterujesz szewcem i zabijasz innych, konkurencyjnych szewców :) . Nie wiem już jak to inaczej wytłumaczyć xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 hehe, zacząłem już robić 2 projekty, jeden okazał się zbyt ambitny jak na 24h a ten 2 chyba nie wystarczająco ciekawy, dobra zobaczymy czy coś skończe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Szkoda, że tak późno ogłosiliście tą turę, bo sam bym może wystartował. Ale teraz to już zara będzie koniec ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Ok, z następną turą tak zrobię, że temat sam się otworzy i zamknie o 17:00 :) . Wtedy każdy będzie miał czas na zobaczenie i zrobienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 A w grze na Turę 12stą można zamieścić ten konkretny utwór, który był inspiracją do stworzenia gry? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Można, czemu nie, wy bierzecie odpowiedzialność ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 No tak, przydałaby się licencja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ja nie zrobilem bo musialem odrobic 40 zaleglych stron z cwiczen do matematyki XD a mialem juz pomysl zeby zrobic gre ze jestes psem i uciekasz rzed policjantem w tle lecialo by "kto dogoni psa" XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Dobra, to ja widać idę pod "pierwszy ogień" :) SHIP AT WAR Gra to typowy survivial && scorer "ubrany" w ciekawy image (statku) , jednak pełen akcji i emocji! (co za nałóg z tymi dwoma and`ami :D ) Starałem się dobrze dobrać oprawę audiowizualną, nie korzystając z gotowych sprite`ów. Tylko sky nie jest mój-ja go tylko przerobiłem... Sterowanie w info, ESC-wyjście z gry (tam to nie jest napisane :) ) LINK Co do inspiracji muzyką: Sadus (Iron Maiden)-Invaders. Powiązania gry z tekstem już po samym tytule utworu są widoczne... :) EDIT: Oho, edytuję tego posta na 12min przed gongiem-czyżby wszyscy stchórzyli??? :D Ale nie ma co, macie jeszcze czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jako, że została oddana tylko jedna praca, 1 miejsce otrzymuje bez głosowania adster. To chyba tyle co mam do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi