Jedi_Master2 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 if keyboard_check_direct(vk_up) instance_create(0,0,pocisk_up) if keyboard_check_direct(vk_down) instance_create(0,0,pocisk_down) if keyboard_check_direct(vk_left) instance_create(0,0,pocisk_left) if keyboard_check_direct(vk_right) instance_create(0,0,pocisk_right) w ten sposób chce do mojej gry zrobić strzelanie na wszystkie strony. Pijawił sie problem. "instance create" w klocku ma funkcje realtive. Jak zrobić realtive tylko, że w skrypcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 if keyboard_check_direct(vk_up) instance_create(0,0,pocisk_up) if keyboard_check_direct(vk_down) instance_create(0,0,pocisk_down) if keyboard_check_direct(vk_left) instance_create(0,0,pocisk_left) if keyboard_check_direct(vk_right) instance_create(0,0,pocisk_right) w ten sposób chce do mojej gry zrobić strzelanie na wszystkie strony. Pijawił sie problem. "instance create" w klocku ma funkcje realtive. Jak zrobić realtive tylko, że w skrypcie? Nie mam zielonego pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 bango 4 punkt regulaminu. 4. Nie pisz bzdurnych postów, które nie wnoszą nic do tematu lub nie mają nawet jednego rozbudowanego zdania. zamiast x i y wpisz hero.x,hero.y i bedzie ok :) instance_create(hero.x,hero.y,obj_pocisk).direction=kat Edit: widzę że nico to zagmatwane jeżeli ci o to chodzi to proszę LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi