Konrad-GM Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Cześć, dawno się nie odzywałem. Mam taki progblem: { d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_add_rotation_z(10); d3d_transform_add_translation(100,100,10); draw_sprite(spr_gracz,0,gracz.x.gracz.y); d3d_transform_set_identity(); } Czy to dobry kod do obracania objektów "3D"?? bo mi coś nie wychodzi <_< Obraca się tylko Room Proszę o pomoc :crying: Jak kod powinien wyglądać aby obracać obiekty "3D" za pomocą twożenia obiektów "3D" vertexami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Rysujesz sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Dlaczego nie chce obracać objektem?? Zrobiłem tak i nic, wiedziałem że spritesa trzeba zrobić ;) , ale się nie kręci :crying: Dajcie jakiś przykładzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 d3d_transform_add_rotation_z(10); | | \/ d3d_transform_set_rotation_z(10); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_add_rotation_axis( x, y, z, 0 ); d3d_transform_add_rotation_z(10); d3d_draw_wall( x, y, x + sprite_get_width( spr_gracz ), y + sprite_get_height( spr_gracz ), sprite_get_texture( spr_gracz, image_index ), 1, 1 ); d3d_transform_set_identity(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Dzięki Tymon :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi