ravh Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam, Chciałbym aby w platformówce mój hero miał np. 3 życia i aby były one widoczne w lewym górnym rogu. Moje próby: W Object propertis mojego hero daje Add Event -> klocek Draw -> i klocek: Draw the number of lives. Efekt: Pojawia sie ilość żyć lecz hero jest niewidoczny. Zapewne popełniam jakis błąd, więc proszę o poszczególne kroki co i jak aby osiągnąć właściwy efekt. Gdzie jakie klocki wstawić i gdzie jaki kod wpisać. Ps. Szukałem odpowiedzi w całym serwisie lecz niestety... Ps2. Do końca niewiem do czego służy funkcja draw, chciałbym tylko ogólnie dowiedzieć się do czego jest to potrzebne(przedatne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...&hl=%BFycie lub: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...&hl=%BFycie Jak miałbyś problem poszukaj przykładu np. tu: https://forum.gmclan.org/index.php?showforum=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 OK, zrobiłem to wg. przykładu 1945, lecz jeszcze problemem jest to że "ilość moich żyć" nie podąża za mną lecz jest tylko na początku rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 w pole x wpisz view_xview[0] w pole y wpisz view_yview[0] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 ale Marku.S gdzie jest pole x i y? W Object propertis mojego hero? W add Evencie: Draw? czy Create? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 wpisujesz to w draw klocku lub kodzie odpowiadajacym za rysowanie zycia, tam gdzie jest x i y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 ok. jesteśmy coraz bliżej :) lecz... Gracz ma 3 życia, i na początku rooma je widać (3 ludki w lewym górnym rogu). Lecz gdy ide to za mną podąża tylko jedno (jeden w.w. ludek). Więc co jeszcze muszę zrobic aby wszystkie 3 za mną podążały? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Dopisać view_xview[0], view_yview[0] do ich pozycji x, y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 No jasne, że też sam na to nie wpadłem. Dzieki za odpowiedzi :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi